Tortul cu piersici si crema de mure este un tort revigorant, usor si pufos, un tort festiv cu fructe potrivit pentru zilele de sarbatoare.
La blaturi, va rog sa tineti cont de faptul ca sint extrem de subtiri si deci nu se prea preteaza insiroparii excesive! .
Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Va sfatuiesc ca primul blat, acesta de jos, sa ramana neinsiropat si doar celelalte doua sa primeasca o mica "hidratare"
Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.
Blatul de jos se "tapeteaza" cu jumatati de piersici. Se paseaza murele (puteti folosi si congelate)
...si daca va deranjeaza samburii, le puteti trece printr-o strecuratoare, amestecand intruna cu o lingura pentru a grabi procesul.
Se amesteca iaurtul cu 100 g. zahar si mure.
Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute.
Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde.
Mare atentie sa nu cumva sa o lasati mai mult (verificati din cand in cand daca s-a topit) ...caci altfel isi pierde toate calitatile de inchegare!
Deci doar pana cand se fluidizeaza...
Se inglobeaza apoi in crema.
Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.
2/3 din crema se aseaza pe piersici, se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.
Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu gem de mure.
Pe margine se aseaza frisca batuta...iar deasupra, pe cat de ingenios putem, asezam piersici si mure.
Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent...desi eu am folosit rosu pana la urma, pentru ca mi-am imaginat ca ar arata mai bine ) ...40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe.
Urmati instructiunile de pe pachet, unde se specifica faptul ca amestecul obtinut se pune la fiert 1 minut, dupa care se toarna peste fructe, incepand din mijlocul tortului, urmand ca incet, incet sa se distribuie catre margini.
Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.
Siiii, in sfarsit...momentul mult asteptat, cel al degustarii!!!
Nemaipomenit!!! Savuros si aromat la maxim!!!
Cu mare drag impart, cu voi toti, delicioasa felie din poza!!!
Reteta de Tort cu piersici si crema de fructe a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Serviti tortul cu piersici si mure de la rece.
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmalePenbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichiIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii