Un tort rapid, racoros si delicios!
Se spala fructele. O caisa, o piersica si kiwi se pastreaza pentru ornat. Restul se taie cubulete mici. Banana se taie rondele. Ananasul se pune la scurs. Se pastreaza 2-3 lg de ananas pentru ornat. Se amesteca iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se pune la hidratat dupa care se incalzeste putin pana se dizolva. Se adauga in iaurt si se omogenizeaza. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor in amestecaul de iaurt. La final se adauga fructele taiate cubulete. Se da la rece pentru aproximativ o jumatate de ora. Se ia o forma de tort rotunda. Ideala ar fi o forma cu pereti detasabili. Se imbraca forma cu folie alimentara. Se iau piscoturile si se aseaza in picioare de jur imprejurul formei, apoi se pun si pe fundul formei. Se insiropeaza usor cu zeama de la compotul de ananas doar piscoturile care formeaza baza. Se toarna crema in interiorul formei, se niveleaza si se da la frigider pana se intareste bine crema. Se scoate usor tortul pe un platou, se indeparteaza folia apoi se aseaza deasupra fructele taiate cubulete si amestecate inainte. In mijloc se aseaza o capsunica. Se da la rece inainte de a fi servit. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii