Tort cu piscoturi si fructe

Un tort rapid, racoros si delicios!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort cu piscoturi si fructe

Ingrediente

  • 2 pachete piscoturi
  • 200 g iaurt gras
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic gelatina
  • 150 ml frisca
  • 2 caise
  • 2 piersici
  • 1 kiwi
  • 1 banana
  • compot ananas

Mod de preparare

Se spala fructele. O caisa, o piersica si kiwi se pastreaza pentru ornat. Restul se taie cubulete mici. Banana se taie rondele. Ananasul se pune la scurs. Se pastreaza 2-3 lg de ananas pentru ornat. Se amesteca iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat. Gelatina se pune la hidratat dupa care se incalzeste putin pana se dizolva. Se adauga in iaurt si se omogenizeaza. Se bate frisca apoi se incorporeaza usor in amestecaul de iaurt. La final se adauga fructele taiate cubulete. Se da la rece pentru aproximativ o jumatate de ora. Se ia o forma de tort rotunda. Ideala ar fi o forma cu pereti detasabili. Se imbraca forma cu folie alimentara. Se iau piscoturile si se aseaza in picioare de jur imprejurul formei, apoi se pun si pe fundul formei. Se insiropeaza usor cu zeama de la compotul de ananas doar piscoturile care formeaza baza. Se toarna crema in interiorul formei, se niveleaza si se da la frigider pana se intareste bine crema. Se scoate usor tortul pe un platou, se indeparteaza folia apoi se aseaza deasupra fructele taiate cubulete si amestecate inainte. In mijloc se aseaza o capsunica. Se da la rece inainte de a fi servit. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Sos tartar cu patrunjel
1
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
2
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Supa ungureasca de chimen
4
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta