6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, amestecate pe foc intr-un vas cu apa. 3 pliculete de gelatin
6 galbenusuri sunt amestecate cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte, amestecate pe foc intr-un vas cu apa.
3 pliculete de gelatina se amesteca si ele cu 5-6 linguri de apa pe foc intr-un vas cu apa pana ce se omogenizeaza. Apoi se toarna gelatina peste cealalta compozitie si se amesteca tot timpul pana se face o crema plus un pumn de stafide si un pumnisor de coaja de portocala rasa . Se lasa la rece. Se bate frisca 500 ml. Si albusurile sa fie tari. Dupa ce se raceste crema se amesteca cate o lingura intr-un castron mai mare din fiecare (frisca, albusuri, crema) Portocalele se curata si se taie rondele. Racesti o cratita si lasi putina apa pe fundul oalei. Tapetezi peretii cu feli de portocale si apoi inbibi piscoturile in lapte cu un plic de zahar vanilat (doar le bagi si le scoti). Peste portocale pui incet 1/2 din compozitie si asezi 12 piscoturi peste ea, se pune si cealalta parte de compozitie cu alte 12 piscoturi.
Se lasa 12 ore la frigider
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii