Tort cu portocale

Batem spuma un ou intreg si 7 galbenusuri, adaugam pesmetul, migdalele, faina, coaja rasa de la portocala, zeama si albusurile batute spuma. Coacem in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 8 oua
  • 20 dkg zahar
  • 15 dkg migdale macinate
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • 1 portocala
  • Pentru crema:
  • 4 oua
  • 25 dkg zahar pudr
  • 2 linguri lapte
  • 20 portocale
  • 20 dkg unt

Mod de preparare

Batem spuma un ou intreg si 7 galbenusuri, adaugam pesmetul, migdalele, faina, coaja rasa de la portocala, zeama si albusurile batute spuma. Coacem intr-o forma unsa si presarata cu faina, o rasturnam si o lasam la racit, taiem 3 foi. Ouale intregi le amestecam cu zaharul, laptele, cojile rase de la portocale si zeama si amestecand continuu fierbem o crema groasa. Umplem foile si ungem deasupra. Decoram cu felii subtiri de portocale si punem la rece.
Alte torturi recomandate

Tiramisu

Tort ciocolata

Tort cu mere coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori