Nuca macinata se prajeste putin si se lasa la racit. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul apoi unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful
Nuca macinata se prajeste putin si se lasa la racit. Untul sau margarina se amesteca cu zaharul apoi unul cate unul ouale. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se adauga untul si nuca macinata. Totul se pune intr-o forma si se da la copt. cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Blatul se taie o data si se unge cu gem de caise. Dn blatul de sus se taie un cerc de 20 cm si se pune pe margini.
Pt umplutura gelatina se prepara dupa instructiunile de pe pachet. caisele si mandarinele se lasya la scurs iar sucul se pune deoparte. fructele s fac piuree dupa care se amesteca cu sucul de fructe. Gelatina se incalzeste si se mstec cu piure-ul.
Frisca se bate bine si se amesteca cu frcutele. se ia 3 lnguri de crema si se pun deoparte. se toarna crema peste blatul de jos apoi pe langa crema se pune cercul taiat si sus peste crema se pune partea mai mica ( cercul din interior) de la blatul de sus. se acopera cu frisca batuta cu zahar si amestecata cu gelatina dpa care se orneaza cu cocos, rafaello si frisca.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatEste o nebunie de placinta care se poate manca in special rece tinuta la frigider.
Placinta insiropata, cu piersiciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii