Tort cu trei feluri de mousse

Reteta de tort cu trei feluri de mousse este de inspiratie americana. Nu este deloc greu de realizat, dar e nevoie de putina rabdare pentru o prezentare spectaculoasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu trei feluri de mousse

Ingrediente

  • Ingrediente pentru baza tortului cu 3 feluri de mousse:
  • 112g faina
  • 45 g cacao amara
  • 226g zahar
  • 1 jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 2 oua
  • 85g unt
  • jumatate de cana de lapte
  • un sfert de cana de cafea proaspat facuta
  • 1 jumatate de lingurita extract de vanilie
  • capacele din hartie de copt
  •  
  • Ingrediente pentru cele trei feluri de mousse
  • 3 cani de frisca lichida
  • 6 galbenusuri
  • 113g miere (se poate amesteca cu coaja de portocala rasa)
  • o lingurita extract de vanilie
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 200g ciocolata amara
  • 200g ciocolata alba

Mod de preparare

Reteta de tort cu trei feluri de mousse este de inspiratie americana. Nu este deloc greu de realizat, dar e nevoie de putina rabdare pentru o prezentare spectaculoasa.

3

Blatul tortului cu mousse:

3

Cuptorul se incalzeste la 200 grade celsius. Pe o tava se aliniaza capacelele din hartia pentru copt, unse si pe o parte si pe cealalta cu unt. Se amesteca toate ingredientele uscate (faina, agentii de crestere, cacoa si sarea). In mijloc se face un cuib, unde se adauga laptele, unutul topit, cafeaua, extractul de vanilie si ouale. Se framanta bine.

Dupa ce e gata aluatul pentru blatul de tort, se toarna cu grija in capacelele din hartia pentru copt. Daca sunteti in criza de timp sau nu aveti rabdarea necesara, puteti folosi formele pentru briose.

In functie de cuptor, se lasa la copt intre 22-26 de minute, dupa care se lasa la racit.

 

Cele trei feluri de mousse

3

Se bate frisca lichida, pana se intareste, dupa care se pune in frigider. Se mixeaza galbenusurile pana devin pufoase. Mierea se pune in apa fierbinte, ca sa fie mai usor de integrat, dupa care se adauga la galbenusuri, si se mixeaza la viteza medie. Progresiv cresteti viteza la care mixati, pana amestecul devine pufos si este rece complet.

Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti egale, in 3 boluri diferite.

Topiti la bain marie ciocolata alba. Odata ce e complet topita - cu mare grija sa nu fie prea incalzita - adaugati-o intr-unul din bolurile cu o treime din amestecul de galbenus si miere. Lucrati cat de repede deoarece amestecul se va ingrosa. Adaugati o treime din frisca batuta si amestecati pana se omogenizeaza bine. Adaugati la frigider.

Repetati procedeul pentru celelalte tipuri de ciocolata, pentru a face mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata neagra.

 

Cum se serveste tortul cu trei feluri de mousse

3

Scoateti fiecare blat de tort din capacelul de hartie. Asezati-l pe o farfurie, si din hartie pentru copt realizati un cilindru, care sa imbrace blatul.

Cu ajutorul unui posh, puneti pe fiecare bucata de blat de tort mousse-ul din ciocolata alba. Scuturati fiecare farfurie putin pentru ca spuma sa se aseze uniform, sau intindeti-o cu o spatula pentru glazuri. Daca observati ca incepe sa se lase pana terminati de lucrat cu fiecare tortulet in parte, puneti inapoi la frigider.

Repetati procedeul pentru fiecare mousse in parte.

Dupa ce terminati de "asamblat" tortul cu trei feluri de mousse, punet-l la frigider pentru 3 ore, lansand coifurile de hartie. Asa va veti asigura ca isi pastreaza forma.


Se poate decora cu fructe de sezon. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Prajitura cu cirese sau visine
4
Romania

Prajitura cu cirese sau visine

Prajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...

Prajitura cu cirese sau visine
Prajitura Mena
5
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena