Reteta de tort cu trei feluri de mousse este de inspiratie americana. Nu este deloc greu de realizat, dar e nevoie de putina rabdare pentru o prezentare spectaculoasa.
Reteta de tort cu trei feluri de mousse este de inspiratie americana. Nu este deloc greu de realizat, dar e nevoie de putina rabdare pentru o prezentare spectaculoasa.
3Cuptorul se incalzeste la 200 grade celsius. Pe o tava se aliniaza capacelele din hartia pentru copt, unse si pe o parte si pe cealalta cu unt. Se amesteca toate ingredientele uscate (faina, agentii de crestere, cacoa si sarea). In mijloc se face un cuib, unde se adauga laptele, unutul topit, cafeaua, extractul de vanilie si ouale. Se framanta bine.
Dupa ce e gata aluatul pentru blatul de tort, se toarna cu grija in capacelele din hartia pentru copt. Daca sunteti in criza de timp sau nu aveti rabdarea necesara, puteti folosi formele pentru briose.
In functie de cuptor, se lasa la copt intre 22-26 de minute, dupa care se lasa la racit.
Se bate frisca lichida, pana se intareste, dupa care se pune in frigider. Se mixeaza galbenusurile pana devin pufoase. Mierea se pune in apa fierbinte, ca sa fie mai usor de integrat, dupa care se adauga la galbenusuri, si se mixeaza la viteza medie. Progresiv cresteti viteza la care mixati, pana amestecul devine pufos si este rece complet.
Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti egale, in 3 boluri diferite.
Topiti la bain marie ciocolata alba. Odata ce e complet topita - cu mare grija sa nu fie prea incalzita - adaugati-o intr-unul din bolurile cu o treime din amestecul de galbenus si miere. Lucrati cat de repede deoarece amestecul se va ingrosa. Adaugati o treime din frisca batuta si amestecati pana se omogenizeaza bine. Adaugati la frigider.
Repetati procedeul pentru celelalte tipuri de ciocolata, pentru a face mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata neagra.
Scoateti fiecare blat de tort din capacelul de hartie. Asezati-l pe o farfurie, si din hartie pentru copt realizati un cilindru, care sa imbrace blatul.
Cu ajutorul unui posh, puneti pe fiecare bucata de blat de tort mousse-ul din ciocolata alba. Scuturati fiecare farfurie putin pentru ca spuma sa se aseze uniform, sau intindeti-o cu o spatula pentru glazuri. Daca observati ca incepe sa se lase pana terminati de lucrat cu fiecare tortulet in parte, puneti inapoi la frigider.
Repetati procedeul pentru fiecare mousse in parte.
Dupa ce terminati de "asamblat" tortul cu trei feluri de mousse, punet-l la frigider pentru 3 ore, lansand coifurile de hartie. Asa va veti asigura ca isi pastreaza forma.
Se poate decora cu fructe de sezon. Pofta buna!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii