Tort cu trei feluri de mousse

Reteta de tort cu trei feluri de mousse este de inspiratie americana. Nu este deloc greu de realizat, dar e nevoie de putina rabdare pentru o prezentare spectaculoasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort cu trei feluri de mousse

Ingrediente

  • Ingrediente pentru baza tortului cu 3 feluri de mousse:
  • 112g faina
  • 45 g cacao amara
  • 226g zahar
  • 1 jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 varf de sare
  • 2 oua
  • 85g unt
  • jumatate de cana de lapte
  • un sfert de cana de cafea proaspat facuta
  • 1 jumatate de lingurita extract de vanilie
  • capacele din hartie de copt
  •  
  • Ingrediente pentru cele trei feluri de mousse
  • 3 cani de frisca lichida
  • 6 galbenusuri
  • 113g miere (se poate amesteca cu coaja de portocala rasa)
  • o lingurita extract de vanilie
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 200g ciocolata amara
  • 200g ciocolata alba

Mod de preparare

Reteta de tort cu trei feluri de mousse este de inspiratie americana. Nu este deloc greu de realizat, dar e nevoie de putina rabdare pentru o prezentare spectaculoasa.

3

Blatul tortului cu mousse:

3

Cuptorul se incalzeste la 200 grade celsius. Pe o tava se aliniaza capacelele din hartia pentru copt, unse si pe o parte si pe cealalta cu unt. Se amesteca toate ingredientele uscate (faina, agentii de crestere, cacoa si sarea). In mijloc se face un cuib, unde se adauga laptele, unutul topit, cafeaua, extractul de vanilie si ouale. Se framanta bine.

Dupa ce e gata aluatul pentru blatul de tort, se toarna cu grija in capacelele din hartia pentru copt. Daca sunteti in criza de timp sau nu aveti rabdarea necesara, puteti folosi formele pentru briose.

In functie de cuptor, se lasa la copt intre 22-26 de minute, dupa care se lasa la racit.

 

Cele trei feluri de mousse

3

Se bate frisca lichida, pana se intareste, dupa care se pune in frigider. Se mixeaza galbenusurile pana devin pufoase. Mierea se pune in apa fierbinte, ca sa fie mai usor de integrat, dupa care se adauga la galbenusuri, si se mixeaza la viteza medie. Progresiv cresteti viteza la care mixati, pana amestecul devine pufos si este rece complet.

Compozitia astfel obtinuta se imparte in 3 parti egale, in 3 boluri diferite.

Topiti la bain marie ciocolata alba. Odata ce e complet topita - cu mare grija sa nu fie prea incalzita - adaugati-o intr-unul din bolurile cu o treime din amestecul de galbenus si miere. Lucrati cat de repede deoarece amestecul se va ingrosa. Adaugati o treime din frisca batuta si amestecati pana se omogenizeaza bine. Adaugati la frigider.

Repetati procedeul pentru celelalte tipuri de ciocolata, pentru a face mousse-ul de ciocolata cu lapte si mousse-ul de ciocolata neagra.

 

Cum se serveste tortul cu trei feluri de mousse

3

Scoateti fiecare blat de tort din capacelul de hartie. Asezati-l pe o farfurie, si din hartie pentru copt realizati un cilindru, care sa imbrace blatul.

Cu ajutorul unui posh, puneti pe fiecare bucata de blat de tort mousse-ul din ciocolata alba. Scuturati fiecare farfurie putin pentru ca spuma sa se aseze uniform, sau intindeti-o cu o spatula pentru glazuri. Daca observati ca incepe sa se lase pana terminati de lucrat cu fiecare tortulet in parte, puneti inapoi la frigider.

Repetati procedeul pentru fiecare mousse in parte.

Dupa ce terminati de "asamblat" tortul cu trei feluri de mousse, punet-l la frigider pentru 3 ore, lansand coifurile de hartie. Asa va veti asigura ca isi pastreaza forma.


Se poate decora cu fructe de sezon. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia