Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm. Amestecati faina c
Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.
Amestecati faina cu praful de copt, scortisoara, migdalele macinate, untul sau margarina,zaharul, ouale, coaja de portocala si 2 linguri suc de portocale.
Bateti bine compozitia 3-4 min. pana cand devine afanata si pufoasa.
Asezati jumatate din compozitie in forma si puneti deasupra jumatate din cantitatea de visine.
Puneti cu grija deasupra restul de compozitie.
Coaceti timp de 45-50 min. pana cand blatul devine auriu si consistent la atingere.
Lasati-l sa se raceasca 10 min., apoi scoteti-l din forma pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.
Spalati forma si tapetati marginea cu hartie pergament.
Aceasta trebuie sa depaseasca inaltimea marginii cu cca. 5cm.
Reasezati blatul in forma tapetata.
Ptr.glazura:incalziti sucul de coacaze intr-o cratita mica, presarati gelatina si amestecati pana se incorporeaza complet.
Incalziti pelteaua de coacaze pana devine lichida.
Amestecati-o cu sucul de coacaze si lasati-o sa se ingroase.
Asezati restul de visine deasupra blatului.
Cand pelteaua incepe sa se ingroase,intindeti-o cu ajutorul unei perii peste visine.
Lasati tortul la rece timp de 2 ore pana cand stratul de deasupra se intareste complet.
Scoateti cu grija blatul din forma.
Bateti frisca pana se intareste si intindeti-o pe marginea prajiturii.
Ornati apoi marginea prin presare cu fulgi de migdale.
Reteta Tort cu visine si migdale a fost propusa de adriana marcela
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii