Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm. Amestecati faina c
Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.
Amestecati faina cu praful de copt, scortisoara, migdalele macinate, untul sau margarina,zaharul, ouale, coaja de portocala si 2 linguri suc de portocale.
Bateti bine compozitia 3-4 min. pana cand devine afanata si pufoasa.
Asezati jumatate din compozitie in forma si puneti deasupra jumatate din cantitatea de visine.
Puneti cu grija deasupra restul de compozitie.
Coaceti timp de 45-50 min. pana cand blatul devine auriu si consistent la atingere.
Lasati-l sa se raceasca 10 min., apoi scoteti-l din forma pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.
Spalati forma si tapetati marginea cu hartie pergament.
Aceasta trebuie sa depaseasca inaltimea marginii cu cca. 5cm.
Reasezati blatul in forma tapetata.
Ptr.glazura:incalziti sucul de coacaze intr-o cratita mica, presarati gelatina si amestecati pana se incorporeaza complet.
Incalziti pelteaua de coacaze pana devine lichida.
Amestecati-o cu sucul de coacaze si lasati-o sa se ingroase.
Asezati restul de visine deasupra blatului.
Cand pelteaua incepe sa se ingroase,intindeti-o cu ajutorul unei perii peste visine.
Lasati tortul la rece timp de 2 ore pana cand stratul de deasupra se intareste complet.
Scoateti cu grija blatul din forma.
Bateti frisca pana se intareste si intindeti-o pe marginea prajiturii.
Ornati apoi marginea prin presare cu fulgi de migdale.
Reteta Tort cu visine si migdale a fost propusa de adriana marcela
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii