Tort cu zmeura

Tortul cu zmeura este un tort racoros, lejer si cu un gust deosebit, care ii va bucura cu siguranta pe meseni la orice masa festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 grame zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g frisca
  • 500 g zmeura + 350 grame de zahar tos pt zmeura
  • 10 linguri de zahar pudra
  • 125 g crema de branza
  • 10 g gelatina
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Pentru ornat:
  • Bomboane Rafaello
  • nuca de cocos
  • zmeura

Mod de preparare

Blatul:
Se pregateste forma de copt, tapetand-o cu hartie cerata. Se porneste cuptorul, reglandu-se la temperatura de 180 grade Celsius, astfel incat sa fie incins pana cand se pregateste blatul.
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile ( cu foarte putina sare) se bat cu mixerul pana se intaresc foarte bine,. Se adauga zaharul si se bate din nou pana se intareste. De acum nu se mai foloseste mixerul, ci se amesteca cu o spatula. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand foarte putin, de sus in jos, apoi uleiul, si ulterior faina cernuta. Se omogenizeaza cu grija, apoi se rastoarna compozitia in forma, se niveleaza si se pune la copt. Se coace pentru aproximativ 40-45 minute. Cand trece testul scobitorii se scoate si se lasa la racit.

Crema:
Se bate frisca tare si se da la rece.
Se amesteca crema mascarpone cu crema de branza, zaharul pudra, si cu esenta de vanilie.
Se amesteca crema de mascarpone cu 300 grame din frisca batuta, apoi se da la rece.
Se pune zmeura intr-o craticioara pe foc cu zaharul. Se pot pastra cateva fructe pentru decor.
Se amesteca mereu, pana zmeura incepe sa isi lase suc, apoi se lasa sa fiarba la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, pentru aproximativ 15 minute. Se scurge sucul zmeurei rezultat prin fierbere si se lasa la racit. O sa fie incorporat in ulterior crema.


Se pune gelatina la hidratat in 50 ml de apa pentru aproximativ 10 minute.
Se topeste apoi conform instructiunilor de pe ambalaj, fara a se fierbe.Dupa ce se raceste se adauga la crema cu mascarpone. Se imparte aceasta crema in doua parti, iar in una din parti se adauga siropul de zmeura obtinut anterior.

Blatul racit se taie in trei felii. Se pune o foaie de blat pe un platou, se pune inelul tavii de tort in jurul ei.
Punem crema de mascarpone, fara suc de zmeura, peste primul blat (mai putin 7-8 linguri care se vor folosi la decor).
Punem cel de-al doilea blat, apoi crema roz in care e incorporat si siropul de zmeura. Se pune cea de-a treia foaie de blat. Crema pare moale in aceasta faza dar se intareste sub efectul gelatinei si al frigului.
Se pune la frigider pentru cel putin 4 ore.

Apoi se imbraca tortul cu amestecul de crema de mascarpone ramasa si restul frisca.

Se orneaza cu fulgi de cocos, bomboanele Rafaello si zmeura pastrata in acest scop, dupa preferinta si inspiratie. Se pune din nou la rece.


Tortul cu zmeura se serveste alaturi de persoane dragi! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Pasca fara aluat
2
Prajituri

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat este un preparat pentru meniul de Paste traditional. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: branza de...

Pasca fara aluat
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci
4
Retete Kamis

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure

O prajitura deosebita pe care am gasit-o la Ama in bucatarie. Eu am schimbat putin forma si designul. E delicioasa. Multumesc...

Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga