Tort cu zmeura

Tortul cu zmeura este un tort racoros, lejer si cu un gust deosebit, care ii va bucura cu siguranta pe meseni la orice masa festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 grame zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g frisca
  • 500 g zmeura + 350 grame de zahar tos pt zmeura
  • 10 linguri de zahar pudra
  • 125 g crema de branza
  • 10 g gelatina
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Pentru ornat:
  • Bomboane Rafaello
  • nuca de cocos
  • zmeura

Mod de preparare

Blatul:
Se pregateste forma de copt, tapetand-o cu hartie cerata. Se porneste cuptorul, reglandu-se la temperatura de 180 grade Celsius, astfel incat sa fie incins pana cand se pregateste blatul.
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile ( cu foarte putina sare) se bat cu mixerul pana se intaresc foarte bine,. Se adauga zaharul si se bate din nou pana se intareste. De acum nu se mai foloseste mixerul, ci se amesteca cu o spatula. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand foarte putin, de sus in jos, apoi uleiul, si ulterior faina cernuta. Se omogenizeaza cu grija, apoi se rastoarna compozitia in forma, se niveleaza si se pune la copt. Se coace pentru aproximativ 40-45 minute. Cand trece testul scobitorii se scoate si se lasa la racit.

Crema:
Se bate frisca tare si se da la rece.
Se amesteca crema mascarpone cu crema de branza, zaharul pudra, si cu esenta de vanilie.
Se amesteca crema de mascarpone cu 300 grame din frisca batuta, apoi se da la rece.
Se pune zmeura intr-o craticioara pe foc cu zaharul. Se pot pastra cateva fructe pentru decor.
Se amesteca mereu, pana zmeura incepe sa isi lase suc, apoi se lasa sa fiarba la foc foarte mic, amestecand din cand in cand, pentru aproximativ 15 minute. Se scurge sucul zmeurei rezultat prin fierbere si se lasa la racit. O sa fie incorporat in ulterior crema.


Se pune gelatina la hidratat in 50 ml de apa pentru aproximativ 10 minute.
Se topeste apoi conform instructiunilor de pe ambalaj, fara a se fierbe.Dupa ce se raceste se adauga la crema cu mascarpone. Se imparte aceasta crema in doua parti, iar in una din parti se adauga siropul de zmeura obtinut anterior.

Blatul racit se taie in trei felii. Se pune o foaie de blat pe un platou, se pune inelul tavii de tort in jurul ei.
Punem crema de mascarpone, fara suc de zmeura, peste primul blat (mai putin 7-8 linguri care se vor folosi la decor).
Punem cel de-al doilea blat, apoi crema roz in care e incorporat si siropul de zmeura. Se pune cea de-a treia foaie de blat. Crema pare moale in aceasta faza dar se intareste sub efectul gelatinei si al frigului.
Se pune la frigider pentru cel putin 4 ore.

Apoi se imbraca tortul cu amestecul de crema de mascarpone ramasa si restul frisca.

Se orneaza cu fulgi de cocos, bomboanele Rafaello si zmeura pastrata in acest scop, dupa preferinta si inspiratie. Se pune din nou la rece.


Tortul cu zmeura se serveste alaturi de persoane dragi! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise