Am facut acest tort pentru nepoti, dar si eu am fost alaturi de ei pentru ca aceasta combinatie de ciocolata si zmeura are un gust fantastic si de ce nu, imi place si mie!
Se amesteca intr-un vas zaharul, amidonul, se adauga ouale batute separat, laptele, apoi se pune vasul pe bain-marie si se amesteca cu telul pana se ingroasa; se adauga apoi ciocolata rupta, se amesteca pana se topeste, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece, iar dupa omogenizare, se lasa vasul deoparte sa se raceasca foarte bine, iar dupa ce s-a racit, se amesteca usor cu frisca batuta tare.
Se scoate inelul de la o forma de tort cu diametrul de 28 cm, se pune pe un platou, in interior se pun piscoturile inmuiate in compot in asa fel ca toate golurile se fie acoperite cu piscot, se rastoarna crema de ciocolata, se niveleaza, apoi se lasa la frigider sa se intareasca putin.
Zmeura spalata si scursa, se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a inmuiat, se da vasul deoparte, se paseaza cu blenderul vertical, se trece piureul prin sita, se pune din nou in vas pe foc impreuna cu zahar, iar dupa ce s-a topit, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata, se amesteca pana se dizolva gelatina, iar dupa omogenizare se lasa vasul deoparte sa se raceasca bine. Apoi se amesteca usor cu o spatula cu frisca batuta tare.
Se scoate din frigider platoul, se pun in interior un alt rand de piscoturi inmuiate in compot, se acopera cu crema de zmeura, se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi cand se trece un cutit in jurul tortului, se scoate inelul cu atentie, se orneaza cu fructe si frunze de menta, apoi se taie si se serveste.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Aceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditati Sunt sarmalute foarte bune, usor digerabile. Metoda de preparare la slow cooker le confera un gust delicat. ...
Sarmalute de primavara in foi de tei Pastele cailor la slow cooker Crock–PotIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii