Torturi

Reteta Tort cu zmeura si ciocolata

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 3h 
lubita postat de
Postat pe: 09-08-2018
Adaugă în cartea de bucate
Am facut acest tort pentru nepoti, dar si eu am fost alaturi de ei pentru ca aceasta combinatie de ciocolata si zmeura are un gust fantastic si de ce nu, imi place si mie!

ingrediente

6 portii

BLAT:
   piscoturi de sampanie
   1 cana cu sirop sau zeama de compot
CREMA DE CIOCOLATA:
   2 oua
   1 lingura amidon
   4 linguri zahar
   1 plic foi de gelatina
   250 ml lapte
   200 ml frisca lichida
   100 g ciocolata neagra
CREMA DE ZMEURA:
   400 g zmeura
   200 ml frisca lichida
   150 g zahar
   10 g gelatina

mod de preparare

Se amesteca intr-un vas zaharul, amidonul, se adauga ouale batute separat, laptele, apoi se pune vasul pe bain-marie si se amesteca cu telul pana se ingroasa; se adauga apoi ciocolata rupta, se amesteca pana se topeste, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece, iar dupa omogenizare, se lasa vasul deoparte sa se raceasca foarte bine, iar dupa ce s-a racit, se amesteca usor cu frisca batuta tare.

Se scoate inelul de la o forma de tort cu diametrul de 28 cm, se pune pe un platou, in interior se pun piscoturile inmuiate in compot in asa fel ca toate golurile se fie acoperite cu piscot, se rastoarna crema de ciocolata, se niveleaza, apoi se lasa la frigider sa se intareasca putin.

Zmeura spalata si scursa, se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a inmuiat, se da vasul deoparte, se paseaza cu blenderul vertical, se trece piureul prin sita, se pune din nou in vas pe foc impreuna cu zahar, iar dupa ce s-a topit, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata, se amesteca pana se dizolva gelatina, iar dupa omogenizare se lasa vasul deoparte sa se raceasca bine. Apoi se amesteca usor cu o spatula cu frisca batuta tare.

Se scoate din frigider platoul, se pun in interior un alt rand de piscoturi inmuiate in compot, se acopera cu crema de zmeura, se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi cand se trece un cutit in jurul tortului, se scoate inelul cu atentie, se orneaza cu fructe si frunze de menta, apoi se taie si se serveste.

Incearca si Tort Le Rouge et Le Noir
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.