Tort cu zmeura si crema ganache

Tortul cu zmeura si crema ganache este o reteta ce imbina aroma delicioasa a ciocolatei cu cea fructata a zmeurei, o combinatie delicioasa!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu zmeura si crema ganache

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 3 oua
  • - 50 ml ulei
  • - 3 lg zahar
  • - 1 lg cacao
  • - 2 lg faina
  • - jumatate de pachet de praf de copt
  •  
  • Pentru ganache:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 350 g ciocolata
  •  
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • - 1kg zmeura
  • - 10-12 lg zahar
  • - 6 foi de gelatina (10g)
  •  
  • Pentru ornat:
  • - un plic de tort gelee rosu
  • - ciocolata
  • - zmeura

Mod de preparare

Blatul:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul circa 1 minut, nu cat sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava cu hartie de copt pe fund si pe pereti unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace pentru circa 25 min in cuptorul bine incins, pana trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Ganache-ul:

Se pune frisca lichida la incalzit, intre timp se rupe ciocolata cubulete si se adauga peste frisca. Cand frisca s-a incalzit bine se ia vasul de pe foc si se amesteca pana ciocolata se topeste in intregime. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune la frigider pt minim 5-6 ore (de preferat peste noapte). Inainte de a se pune pe tort si dupa ce a stat la frigider timpul necesar se bate ganache-ul cu mixerul pana se obtine o crema compacta.

Jeleul de zmeura:

Se spala si se lasa la scurs zmeura.Se pune impreuna cu zaharul pe foc, amestecand din cand in cand, apoi se lasa sa fiarba la foc mic circa 30 min. Se lasa la racit.
Inainte de a-l pune pe tort, se inmoaie foile de gelatina in putina apa rece, se pun intr-un ibric 2-3 lg de amestec de zmeura, se pun foile de gelatina inmuiate si se lasa putin pe foc, timp in care se amesteca gelatina.
Se mai adauga peste zmeura cu gelatina cateva linguri din compozitia rece de zmeura, apoi se omogenizeaza totul.

Asamblarea tortului:

Se pune blatul pe platoul pe care urmeaza sa se serveasca tortul, se pune inelul tavii in jurul blatului. Deasupra de aseaza in strat uniform ganache-ul si se niveleaza deasupra. Se da la la frigider circa 2 ore sau la congelator pentru cca 20 de minute. Se toarna apoi jeleul de zmeura peste ganache. Se niveleaza si se da la frigider pt 3-4 ore. Se pune apoi tort gelee, se da la frigider pt inca 1-2 ore sa se intareasca inainte de a-l orna. Se scoate inelul din jurul tortului si se orneaza dupa preferinte, cu zmeura si ciocolata.

Produsul preferat de pe site-ul http://shabbychicshop.ro este http://shabbychicshop.ro/cutii-metalice-si-cutii-cadou/792-set-cutii-metalice-katie-alice.html


Tortul cu zmeura si ganache de ciocolata se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise