Blatul este clasic: galbenusurile se bat cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga vanilia, faina amestecata cu praful de copt si apoi albusur
Blatul este clasic: galbenusurile se bat cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga vanilia, faina amestecata cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma; se incorporeaza totul cu grija si se da la cuptor la o temp. de 180 grade C pentru 20 min sau pana cand scobitoarea iese curata. Dupa ce s-a racit, il taiem in trei. Pentru umplutura de sampanie se bate frisca pana cand incepe sa se intareasca. Intr-un vas mic se pun pe foc sucul de lamaie si zaharul. Cand amestecul este fierbinte se ia de pe foc si se adauga gelatina, amestecandu-se pana se dizolva complet. Se lasa la racit si cand s-a racorit indeajuns se adauga sampania. Se incorporeza apoi amestecul in frisca batuta. Se incepe montarea: peste blat punem jumatate din cantitatea de zmeura. Oprim un pic din crema cu frisca pentru a imbraca tortul pe margini, si restul il impartim in doua. Punem jumatate peste zmeura
Apoi inca un blat, zmeura si crema si al treilea blat deasupra si totul merge la frigider peste noapte. Pentru glazura se amesteca ciocolata rasa cu mierea si se pun la bain-marie pana se topeste ciocolata; se lasa si amestecul asta sa stea peste noapte. Se framanta pana cand ciocolata devine flexibila, apoi se intinde intre doua foi de pergament pana obtinem o foaie cu care sa acoperim partea de sus a tortului.
Se pudreaza cu cacao. Inlaturam inelul, decoram cu frisca si zmeura. Reteta Tort cu zmeura si frisca si sampanie a fost propusa de oanaC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii