Blatul este clasic: galbenusurile se bat cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga vanilia, faina amestecata cu praful de copt si apoi albusur
Blatul este clasic: galbenusurile se bat cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga vanilia, faina amestecata cu praful de copt si apoi albusurile batute spuma; se incorporeaza totul cu grija si se da la cuptor la o temp. de 180 grade C pentru 20 min sau pana cand scobitoarea iese curata. Dupa ce s-a racit, il taiem in trei. Pentru umplutura de sampanie se bate frisca pana cand incepe sa se intareasca. Intr-un vas mic se pun pe foc sucul de lamaie si zaharul. Cand amestecul este fierbinte se ia de pe foc si se adauga gelatina, amestecandu-se pana se dizolva complet. Se lasa la racit si cand s-a racorit indeajuns se adauga sampania. Se incorporeza apoi amestecul in frisca batuta. Se incepe montarea: peste blat punem jumatate din cantitatea de zmeura. Oprim un pic din crema cu frisca pentru a imbraca tortul pe margini, si restul il impartim in doua. Punem jumatate peste zmeura
Apoi inca un blat, zmeura si crema si al treilea blat deasupra si totul merge la frigider peste noapte. Pentru glazura se amesteca ciocolata rasa cu mierea si se pun la bain-marie pana se topeste ciocolata; se lasa si amestecul asta sa stea peste noapte. Se framanta pana cand ciocolata devine flexibila, apoi se intinde intre doua foi de pergament pana obtinem o foaie cu care sa acoperim partea de sus a tortului.
Se pudreaza cu cacao. Inlaturam inelul, decoram cu frisca si zmeura. Reteta Tort cu zmeura si frisca si sampanie a fost propusa de oanaC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii