Blat:galbenusurile, zaharul si 4 linguri de apa calda se freaca ( eu am facut cu mixerul) pina obtinem o masa cremoasa. Se pune cacao si praful de cop
Blat:galbenusurile, zaharul si 4 linguri de apa calda se freaca ( eu am facut cu mixerul) pina obtinem o masa cremoasa. Se pune cacao si praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare, se pun peste galbenusuri apoi se adauga si faina. Se amesteca incet si se pune la copt 30-35 min.
Din blat se taie un capac ( dar se lasa o dunga pe margine) si se farimiteaza ce se taie.
Crema: frisca se bate cu intaritor. Se amesteca cu bucatile de ciocolata rasa. O banana se piseaza cu o furculita sau cu mixerul si se amesteca cu 200 g brinza nesarata de vaci, 150 g zahar, 3 foi gelatina muiata si frisca.
Pe blat se pun 2-3 banane decojite intregi si crema. Se baga la frigider vreo 4 ore. Inainte de servire se presara cu firimiturile.
Cind se pune crema o vei aranja ca o movila, ca un cuib de cirtita, nu uniform ca la celelalte torturi.
Se serveste rece.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii