Tort cupola cu crema de piersici

Tortul cupola cu crema de piersici este delicios si aspectuos, un tort pe care-l puteti pregati cu succes la ocaziile festive. Crema usoara de piersici cat si decorul pot fi adaptate in functie de ocazia la care se serveste acest tort delicios cu fructe.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort cupola cu crema de piersici

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat.
  •  
  • Ingrediente crema:
  • un kg iaurt cu piersici
  • 300 ml frisca
  • 300 grame piersici din compot taiate bucati mici
  • 30 grame gelatina hidratata in 200 ml suc de la compotul de piersici
  • 100 grame zahar.

Mod de preparare

Se bat albusurile tari cu zaharul si galbenusurile cu uleiul, apoi se amesteca si se adauga faina si praful de copt. Se coace intr-o tava mare de aragaz pe hartie de copt. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in triunghiuri.
Se captuseste un castron cu film transparent si apoi cu triunghiurile de blat si apoi se trece la preparat crema.

Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul si cu bucatile de piersica, apoi cu gelatina topita, si se toarna peste blatul pregatit mai devreme. Se acopera cu alte bucati de blat si se da la frigider pana a doua zi
Dupa ce se rastoarna pe platou, se acopera tortul cu pasta de zahar si se taie cate o felie repede ca ne ploua in gura.

Acest tort usor poate fi decorat in functie de ocazia la care se serveste, de asemenea, il puteti pregati cu fructele de sezon pe care le gasiti.

Reteta tortului cupola cu crema de piersici a fost propusa de FlorentinaG pe forum culinar.


Serviti tortul cupola cu crema de piersici de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta