Preincalzim cuptorul la 175 grade. Se freaca cu mixerul ouale (6oua) cu zaharul (340g) bine de tot, dupa care adaugam uleiul (160ml) apoi laptele (44
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Se freaca cu mixerul ouale (6oua) cu zaharul (340g) bine de tot, dupa care adaugam uleiul (160ml) apoi laptele (440ml) bicarbonatul (3-4 lingurite rase bine ), zahar vanilat (2 pliculete), faina (425g) si cacaoa (50g), amestecand in continuare cu mixerul la viteza medie pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.
Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26cm pe care o tapetam cu margarina si faina si o lasam in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 1 ora si 10/15 minute sau pana cand betisorul iese curat.
Daca partea superioara a blatului va iesi mai bombata atunci va sfatuim sa o taiati in asa fel incat sa uniformizati blatul. Apoi il impartiti in 3 parti dar nu inainte de a-l lasa sa se raceasca foarte bine.
Optional se pot insiropa putin blaturile, dar nu foarte mult.
Pentru creme:
Crema 1 : 250g branza Philadelphia frecata cu 5 linguri de zahar apoi amestecata cu 5-6 linguri de frisca.
Crema 2 : Pregatim o budinca de vanilie dintr-un pachet de pudding.
Pentru ormanent:
Frisca pentru ornat totul in intregime. Ciocolata granulata,ciocolata topita la bain marie (100-150g), cocos si cirese.
Tortul este bine sa-l lasati la frigider pentru cateva ore bune.
Reteta Tort Darts cu blat negru a fost propusa de AlinTatoC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii