Tort Darts cu blat negru

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Se freaca cu mixerul ouale (6oua) cu zaharul (340g) bine de tot, dupa care adaugam uleiul (160ml) apoi laptele (44

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort Darts cu blat negru

Ingrediente

  • Blaturi (3): 6 oua
  • 440ml lapte
  • 340g zahar
  • 160ml ulei
  • 3 sau 4 lingurite rase de bicarbonat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 425g faina
  • 50g de cacao
  • Crema 1 : 250g branza Philadelphia
  • 5 linguri de zahar
  • 5-6 linguri de frisca
  • Crema 2 : o budinca de vanilie
  • Ornament:Ciocolata granulata 100-150g
  • cocos si cirese

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Se freaca cu mixerul ouale (6oua) cu zaharul (340g) bine de tot, dupa care adaugam uleiul (160ml) apoi laptele (440ml) bicarbonatul (3-4 lingurite rase bine ), zahar vanilat (2 pliculete), faina (425g) si cacaoa (50g), amestecand in continuare cu mixerul la viteza medie pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.

Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26cm pe care o tapetam cu margarina si faina si o lasam in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 1 ora si 10/15 minute sau pana cand betisorul iese curat.

Daca partea superioara a blatului va iesi mai bombata atunci va sfatuim sa o taiati in asa fel incat sa uniformizati blatul. Apoi il impartiti in 3 parti dar nu inainte de a-l lasa sa se raceasca foarte bine.

Optional se pot insiropa putin blaturile, dar nu foarte mult.

Pentru creme:

Crema 1 : 250g branza Philadelphia frecata cu 5 linguri de zahar apoi amestecata cu 5-6 linguri de frisca.

Crema 2 : Pregatim o budinca de vanilie dintr-un pachet de pudding.

Pentru ormanent:

Frisca pentru ornat totul in intregime. Ciocolata granulata,ciocolata topita la bain marie (100-150g), cocos si cirese.

Tortul este bine sa-l lasati la frigider pentru cateva ore bune.
Reteta Tort Darts cu blat negru a fost propusa de AlinTatoC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Ciorba de salau
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola