Tort de albus cu crema de cafea

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, turnat cite putin, apoi nucile trecute prin masina. Se imparte compozitia in 3-4 parti si se coa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blaturile: 7 albusuri
  • 250 gr. zahar
  • 150 gr. nuci sau migdale; Crema: 7 galbenusuri
  • 150 gr. zahar pudra
  • 7 lingurite esenta de cafea
  • 200 gr. unt
  • vanilie
  • rom
  • 50 gr. cacao

Mod de preparare

Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul pudra, turnat cite putin, apoi nucile trecute prin masina. Se imparte compozitia in 3-4 parti si se coace fiecare pe fundul formei de tort, unsa cu unt si presarata cu faina multa. Cuptorul trebuie sa fie slab. CREMA: Se fierbe esenta de cafea sau cacao cu doua linguri de zahar, pina se ingroasa putin. Se adauga restul de zahar si galbenusurile pe rind si amestecind mereu, apoi se da la rece. Se bate untul spuma, se amesteca cu crema, vanilia si romul. Se asaza aceasta crema intre blaturi, iar cu o parte din crema se inveleste tortul Se orneaza cu bucatele mici de nuci pralinate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Ghiveci calugaresc de vinete
5
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete