Tort de alune

Se bat ouale si zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane. Se toarna co

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri piure castane
  • 100 ml rom pentru stropit blaturile
  • Umplutura:
  • 300 g frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g alune
  • 200 g zahar
  • Garnitura:
  • 200 g frisca
  • 200 g zahar pentru beteala de zahar ars

Mod de preparare

Se bat ouale si zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane.

Se toarna compozitia in grosime de 1 cm in forma. Blatul copt se taie in doua si se stropeste cu rom.

Se umple cu frisca indulcita si vanilata, amestecata cu pralineul preparat din alune si zahar.

Se orneaza cu frisca si beteala de zahar ars.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Ciocolata de casa

Tort tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide