Se prajesc 300 gr. de alune intr-o tigaie, fara sa se inneagreasca, si se curata de coaja, frecandu-le in mana cat sunt calde. Se trec prin masina d
Se prajesc 300 gr. de alune intr-o tigaie, fara sa se inneagreasca, si se curata de coaja, frecandu-le in mana cat sunt calde. Se trec prin masina de macinat nuci. Se freaca intr-un castron 10 galbenusuri de ou cu 2 oua intregi si 300 de gr. zahar vanilat bine pana se face ca o crema. Se adauga alunele, 2 linguri de pesmet fin, zeama de la o jumatate de lamaie si la urma 8 albusuri facute spuma. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna compozitia si se coace cam o ora in cuptor la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie in doua, se stropesc jumatatile cu sirop amestecat cu rom, sau cu un liqueur, se umple crema de alune.
Crema de alune
Se bate 250 gr. de frisca. Se amesteca usor cu 2 galbenusuri frecate cu 150 gr. de zahar pisat. Se adauga 150 gr. de alune prajite si pisate marunt.
Se glaseaza dupa placere.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaIdeea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii