Tort de alune

Se prajesc 300 gr. de alune intr-o tigaie, fara sa se inneagreasca, si se curata de coaja, frecandu-le in mana cat sunt calde. Se trec prin masina d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr. alune
  • 14 oua
  • 300 gr. zahar vanilat
  • 2 linguri pesmet
  • 1/2 lamaie
  • liqueur
  • 250 gr. de frisca
  • 150 gr. de zahar pisat
  • 150 gr. de alune

Mod de preparare

Se prajesc 300 gr. de alune intr-o tigaie, fara sa se inneagreasca, si se curata de coaja, frecandu-le in mana cat sunt calde. Se trec prin masina de macinat nuci. Se freaca intr-un castron 10 galbenusuri de ou cu 2 oua intregi si 300 de gr. zahar vanilat bine pana se face ca o crema. Se adauga alunele, 2 linguri de pesmet fin, zeama de la o jumatate de lamaie si la urma 8 albusuri facute spuma. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna compozitia si se coace cam o ora in cuptor la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie in doua, se stropesc jumatatile cu sirop amestecat cu rom, sau cu un liqueur, se umple crema de alune.
Crema de alune
Se bate 250 gr. de frisca. Se amesteca usor cu 2 galbenusuri frecate cu 150 gr. de zahar pisat. Se adauga 150 gr. de alune prajite si pisate marunt.
Se glaseaza dupa placere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori