Tort de alune cu crema de cafea

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri. Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar. Adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 8 oua
  • 2 galbenusuri
  • 180g faina
  • 1 alune de padure
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri cacao
  • 450g zahar
  • 250g unt
  • 150ml apa
  • Pentru glazura ai nevoie de
  • 300g alba de menaj
  • Pentru ornat ai nevoie de:
  • bomboane colorate

Mod de preparare

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri.

Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar.

Adaugati coaja rasa de lamaie si 1 lingura zeama de lamaie, treptat; amestecati pana cand obtineti o compozitie cremoasa in care adaugati faina si alunele. Bateti albusurile spuma adaugand treptat zaharul ramas. Incorporati spuma obtinuta in compozitia cu galbenusuri.

Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Unifomizati compozitia si coaceti blatul la foc potrivit. Lasati-I la racit, apoi taiati-l pe orizontala in trei

felii egale. Fierbeti un sirop din apa si zahar. Cand siropul incepe sa se ingroase, turnati-l in fir foarte

subtire, amestecand mereu, peste galbenusurile batute. Este foarte important ca in timpul acestei

operatiuni sa nu opriti baterea ingredientelor. Ingredientele se tin pe bain-marie, la foc potrivit. Se

bat 10 minute incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca. Adaugati treptat untul in compozitia cu oua,

cat timp aceasta este calda inca. Adaugati cacaoa

cernuta si omogenizati.

Cu aceasta umpleti foile de tort.

Topiti alba si glazurati cu un strat uniform tot tortul.
Ornati-I cu bombonele rotunde, cu decoruri specifice de Paste.

Alte retete de torturi :

Tort de migdale

Tort cu crema de castane

Tort cu zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Bucataras.RO

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Rețeta aceasta este una extrem de simplu de pregătit dar în același timp foarte savuroasă. Ce-i drept, am avut și...

Pui dulce în sos de soia la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola