Tort de alune cu crema de cafea

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri. Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar. Adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 8 oua
  • 2 galbenusuri
  • 180g faina
  • 1 alune de padure
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri cacao
  • 450g zahar
  • 250g unt
  • 150ml apa
  • Pentru glazura ai nevoie de
  • 300g alba de menaj
  • Pentru ornat ai nevoie de:
  • bomboane colorate

Mod de preparare

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri.

Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar.

Adaugati coaja rasa de lamaie si 1 lingura zeama de lamaie, treptat; amestecati pana cand obtineti o compozitie cremoasa in care adaugati faina si alunele. Bateti albusurile spuma adaugand treptat zaharul ramas. Incorporati spuma obtinuta in compozitia cu galbenusuri.

Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Unifomizati compozitia si coaceti blatul la foc potrivit. Lasati-I la racit, apoi taiati-l pe orizontala in trei

felii egale. Fierbeti un sirop din apa si zahar. Cand siropul incepe sa se ingroase, turnati-l in fir foarte

subtire, amestecand mereu, peste galbenusurile batute. Este foarte important ca in timpul acestei

operatiuni sa nu opriti baterea ingredientelor. Ingredientele se tin pe bain-marie, la foc potrivit. Se

bat 10 minute incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca. Adaugati treptat untul in compozitia cu oua,

cat timp aceasta este calda inca. Adaugati cacaoa

cernuta si omogenizati.

Cu aceasta umpleti foile de tort.

Topiti alba si glazurati cu un strat uniform tot tortul.
Ornati-I cu bombonele rotunde, cu decoruri specifice de Paste.

Alte retete de torturi :

Tort de migdale

Tort cu crema de castane

Tort cu zahar ars

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa