Blatul. Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie
Blatul.
Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie, albusurile spuma si pesmetul pisat, presarat cate putin.
Compozitia obtinuta se coace, in forma de tort unsa, circa o ora. Blatul se taie orizontal in doua felii egale, se umple cu marmelada de caise, iar deasupra se
glaseaza.
Glazura. Se freaca bine la rece romul cu zaharul pana capata consistenta dorita.
Se poate glasa si cu glazura de lamaie, in loc de rom folosind aceeasi cantitate de lamaie.
Deasupra se aranjeaza, in forma de coroana, alunele intregi inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se asaza fructe zaharisite.
Alta glazura se obtine din: 220 g zahar,1 pahar apa, 1 lingurita rom si zeama de la 1 lamaie.
Zaharul cu apa se leaga pe foc, apoi se adauga romul si zeama de lamaie.
Se amesteca bine si se pune peste tort.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii