Tort de alune intregi si crema de ciocolata

Blatul. Se bat albusurile cu zaharul si se continua baterea, dupa care se adauga alunele prajite si taiate in doua. Compozitia se coace intr-o tava d

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 10 albusuri
  • 300 g zahar pisat
  • 300 g alune
  • vanilie
  • Crema
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar pisat
  • 2 linguri lapte
  • 4 batoane vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 150 g ciocolata
  • Garnitura
  • crema
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul.

Se bat albusurile cu zaharul si se continua baterea, dupa

care se adauga alunele prajite si taiate in doua. Compozitia se coace intr-o tava dreptunghiulara, bine unsa si presarata cu faina.

Blatul inca cald se taie orizontal in 3 felii care se umplu si se imbraca cu crema.

Se garniseste cu ciocolata rasa.

Crema.

Se amesteca in bain marie galbenusurile cu zaharul pisat, laptele si batonul maruntit, pana ce compozitia se ingroasa.

Racita se adauga untul frecat spuma.

Pe o farfurie lunga se asaza o felie de blat de tort care se unge cu crema.

Restul cremei se amesteca cu ciocolata inmuiata. Cu o parte din aceasta crema se unge a doua felie de blat care se acopera cu a treia foaie de blat si apoi cu restul de crema se imbraca tot tortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc