Tort de argint

Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se lasa sa se odihneasca 2-7 zile. Se impa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blaturi: 1/2 kg faina
  • 250 g miere
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g nuci macinate
  • 1 lingurita bicarbonat; Crema: 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 g nuci
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 1/2 kg frisca

Mod de preparare

Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se

lasa sa se odihneasca 2-7 zile. Se imparte coca in 8-10 parti egale. Se intind de marime egala si se coc la foc potrivit. Crema: se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, nucile date prin masina, vanilia si frisca. Se suprapun foile unse gros cu aceasta crema, iar ultima foaie se pudreaza cu zahar. Aceasta crema poate fi de culoare mai inchisa sau mai deschisa daca se adauga 2-3 linguri de cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori