Tort de argint

Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se lasa sa se odihneasca 2-7 zile. Se impa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blaturi: 1/2 kg faina
  • 250 g miere
  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g nuci macinate
  • 1 lingurita bicarbonat; Crema: 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 g nuci
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 1/2 kg frisca

Mod de preparare

Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se

lasa sa se odihneasca 2-7 zile. Se imparte coca in 8-10 parti egale. Se intind de marime egala si se coc la foc potrivit. Crema: se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, nucile date prin masina, vanilia si frisca. Se suprapun foile unse gros cu aceasta crema, iar ultima foaie se pudreaza cu zahar. Aceasta crema poate fi de culoare mai inchisa sau mai deschisa daca se adauga 2-3 linguri de cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci