Tort de banane

Foile de blat: Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor. Umplutura: Bananele se taie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de blat:
  • 175 gr unt
  • 250 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 60 gr zahar
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 100 gr zahar
  • 3 banane
  • 1 lingura rom
  • Glazura:
  • 125 gr zahar pudra
  • 1 albus
  • zeama unei lamai mari sau 300 g frisca
  • Garnitura:
  • 100 gr frisca

Mod de preparare

Foile de blat:

Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor. Umplutura:

Bananele se taie in bucatele rotunde si subtiri, se includ in zahar fin pisat cu rom si se lasa un timp.

Apoi se pun intre foile de blat.

Tortul se glaseaza cu glazura de lamaie sau se acopera cu frisca.

Daca se glaseaza atunci nu se mai orneaza cu frisca.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Orez cu lapte reteta egipteana

Lapte de pasare

Budinca de gris cu lapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc