Tort de banane simplu

Tortul cu banane este foarte aspectuos, gustos si usor de preparat. Este o reteta de tort minunata, perfecta pentru orice sarbatoare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort de banane simplu

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 70 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 1 plic gelatina
  • 300 g iaurt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca+100 ml pentru decor
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2 banane
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

1. Se bat ouale spuma cu zahar. Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si praf de copt. Se tapeteaza o forma de copt cu hartie si se da la cuptor. Se lasa la racit. Se taie pe 3 niveluri.

2. Pentru crema setopeste gelatina, in foarte putina apa, pe foc mic, fara sa fiarba si se lasa la racit. Se amestaca iaurtul cu zahar pudra, zahar vanilat si 1 lingura suc de lamaie. Se adauga gelatina. Se inglobeaza frisca batuta. Se pastreaza putina crema care se va pune deasupra tortului.

3. Se pregateste forma de tort, se tapeteaza cu folie, se asaza primul blat, se insiropeaza, Se taie o banana in doua si pe lung si sa asaza pe blat. Se presara cacao, se asaza jumatate din crema, apoi al doilea blat insiropat, o banana taiata, se presara cacao, cealalta jumatate de crema si ultimul blat insiropat. Deasupre se pune restul de crema. Se tine la frigider 4 ore.

4. Se pudreaza suprafata tortului cu cacao. Se bat 100 ml frisca si se spriteaza pe tort. Se tavaleste o banana prin cacao, se taie felii, se stropeste cu suc de lamaie si se asaza pe rozetele de frisca.


Tortul de banane se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide