Pentru tortul de bezele se bat opt albusuri spuma si se adauga, amestecand usor, zaharul pisat. Se coc pe rand patru foi, intinzand albusul potrivit de gros pe fundul tavii de tort.
Pentru tortul de bezele se bat opt albusuri spuma si se adauga, amestecand usor, zaharul pisat. Se coc pe rand patru foi, intinzand albusul potrivit de gros pe fundul tavii de tort, bine uns cu unt si presarat cu faina. Se scot foile numai dupa ce s-au racorit complet, altfel se sfarama. Se fac separat cateva bezele mici, pentru garnitura. Intre foi se pune urmatoarea crema: se freaca cacao cu o lingura doua de lapte, pana se moaie complet Se adauga zaharul, apoi faina, frecand continuu, si se toarna laptele clocotit.
Se pune cratita pe masina si se tine pana incepe sa fiarba. Se amesteca mereu ca sa nu se prinda de fund si sa nu ramana nici un cocolos. Cand este destul de legata, se da la o parte si dupa ce s-a racorit, se pun pe rand bucatele mici de unt frecand mereu, pana ce se introduce tot untul si crema a devenit spumoasa. Se adauga rom sau esenta de portocale. In loc de crema de mai sus, se poate pune intre foile de bezele numai frisca batuta cu zahar. Tortul se asaza cu o ora inainte de a fi servit; daca asteapta mai mult, foile de bezele se moaie prea tare.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakes
Comentarii