Tort de bezele cu crema de cacao

Pentru tortul de bezele se bat opt albusuri spuma si se adauga, amestecand usor, zaharul pisat. Se coc pe rand patru foi, intinzand albusul potrivit de gros pe fundul tavii de tort.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 albusuri
  • 400 g zahar pudra
  • unt pentru uns tava
  • Crema:
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 l lapte
  • 100 g unt proaspat
  • rom sau
  • esenta de portocale.

Mod de preparare

Pentru tortul de bezele se bat opt albusuri spuma si se adauga, amestecand usor, zaharul pisat. Se coc pe rand patru foi, intinzand albusul potrivit de gros pe fundul tavii de tort, bine uns cu unt si presarat cu faina. Se scot foile numai dupa ce s-au racorit complet, altfel se sfarama. Se fac separat cateva bezele mici, pentru garnitura. Intre foi se pune urmatoarea crema: se freaca cacao cu o lingura doua de lapte, pana se moaie complet Se adauga zaharul, apoi faina, frecand continuu, si se toarna laptele clocotit.
Se pune cratita pe masina si se tine pana incepe sa fiarba. Se amesteca mereu ca sa nu se prinda de fund si sa nu ramana nici un cocolos. Cand este destul de legata, se da la o parte si dupa ce s-a racorit, se pun pe rand bucatele mici de unt frecand mereu, pana ce se introduce tot untul si crema a devenit spumoasa. Se adauga rom sau esenta de portocale. In loc de crema de mai sus, se poate pune intre foile de bezele numai frisca batuta cu zahar. Tortul se asaza cu o ora inainte de a fi servit; daca asteapta mai mult, foile de bezele se moaie prea tare.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise