Tort de biscuiti (ca la mama mea)

Ouale, faina, zaharul, cacaoa si esentele se pun intr -o cratita, se amesteca pana la omogenizare; Se adauga laptele cald,(1\2)merge si rece,si se da

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o punga de biscuiti obisnuiti
  • 2 oua
  • 1 pachet unt (de care vreti)
  • faina-cam 2 linguri
  • merg si 3
  • esente(de vanilie si rom sau zahar vanilinat)
  • eu pun mereu zahar vanilinat si esenta de rom
  • cacao-2
  • 3 lingurite
  • zahar-3 linguri
  • eventual 4
  • 1 l lapte

Mod de preparare

Ouale, faina, zaharul, cacaoa si esentele se pun intr -o cratita, se amesteca pana la omogenizare;

Se adauga laptele cald,(1\2)merge si rece,si se da la foc mic, invartindu-se mereu, pana capata consistenta unei creme (se ingroasa).

Cand e gata, se da cratita deoparte si se adauga untul, lasandu-l sa sa topeasca, sau se amesteca pana se topeste.

Siropul: se face din laptele ramas, un zahar vanilinat si zahar. Se amesteca bine si se inmoaie biscuitii in acest sirop, dupa care se pun pe un platou, un rand de biscuiti, unul de crema si tot asa ... ultimul strat sa fie de crema. Eu mai adaug si dulceata de visine, printre straturi, are un gust mult mai bun.

Se da la frigider pentru 2,3 ore
se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci