Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema de vanilie. Iata o combinatie minunata, care te va surprinde cu siguranta in mod placut!

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr biscuiti
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 50 gr nuca maruntita
  • 50 gr stafide
  • 50 gr cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 250 lapte
  • o lingurita esenta de rom
  • o lingurita coaja rasa de portocala
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g faina
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 gr unt la temperatura camerei

Mod de preparare

Incepe cu crema de vanilie, sa aiba timp sa se raceasca! Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla bine. Incorporeaza apoi faina si toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand in continuu cu

un tel. Pune crema pe foc mic si las-o pana se ingroasa. Ai grija sa amesteci mereu, sa nu se lipeasca! Opreste focul, apoi adauga untul taiat cubulete si extractul de vanilie. Muta crema intr-un bol curat, pune deasupra o folie de plastic ca sa nu se formeze crusta si las-o la racit la temperatura camerei, apoi mut-o in frigider.



Taie sau rupe biscuitii si pune-i intr-un bol incapator. Adauga nuca si stafidele hidratate. Toarna laptele fierbinte peste ciocolata, apoi adauga cacaua, amesteca bine si lasa la racit. Pune esenta de rom si coaja de portocala.



Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si adauga-l peste biscuiti. Toarna apoi amestecul de lapte racit si amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Rastoarna compozitia de biscuiti intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm. Niveleaza si preseaza bine, apoi pune deasupra crema de vanilie. Pune tortul la frigider 3-4 ore sau mai bine peste noapte. Decoreaza-l dupa plac inainte sa-l tai felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide