Tort de biscuiti cu mousse de ciocolata

Tortul de biscuiti cu mousse de ciocolata este o reteta foarte simpla de tort, dar foarte aspectuoasa si incredibil de delicioasa. Combinatia biscuiti-fructe-ciocolata te va duce cu gandul la vacanta :).

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti cu mousse de ciocolata

Ingrediente

  • 125g biscuiti pentru ceai
  • 50g unt
  • 340g ciocolata amaruie
  • zeama de la 1 portocala
  • 240ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 170g amestec de fructe uscate si confiate (cirese
  • coaja de portocala
  • lime
  • caise
  • papaya)
  •  
  •  

Mod de preparare

Aceasta reteta de tort de biscuiti se prepara usor si rapid, este un tort foarte aspectuos si delicios! Multumim Rodiva - for the love of cakes pentru reteta.

In primul rand se pregateste baza de biscuiti, cele 125g de biscuiti se macina, se amesteca cu untul topit si se intind uniform pe fundul unei tavi de tort cu fund detasabil. Se da la frigider pentru 1 ora.

Pentru mousse-ul de ciocolata:

mixeaza impreuna ciocolata topita cu zeama de la portocala, smantana si galbenusurile pana cand amestecul este omogen. Adauga fructele uscate si confiate taiate bucati si amesteca.

Toarna mousse-ul peste baza de biscuiti si lasa tortul la frigider peste noapte.


A doua zi orneaza tortul cu biscuiti si mousse de ciocolata cu biscuiti macinati, care imita nisipul si cu trufe de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci