Tort de biscuiti cu mousse de ciocolata

Tortul de biscuiti cu mousse de ciocolata este o reteta foarte simpla de tort, dar foarte aspectuoasa si incredibil de delicioasa. Combinatia biscuiti-fructe-ciocolata te va duce cu gandul la vacanta :).

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti cu mousse de ciocolata

Ingrediente

  • 125g biscuiti pentru ceai
  • 50g unt
  • 340g ciocolata amaruie
  • zeama de la 1 portocala
  • 240ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 170g amestec de fructe uscate si confiate (cirese
  • coaja de portocala
  • lime
  • caise
  • papaya)
  •  
  •  

Mod de preparare

Aceasta reteta de tort de biscuiti se prepara usor si rapid, este un tort foarte aspectuos si delicios! Multumim Rodiva - for the love of cakes pentru reteta.

In primul rand se pregateste baza de biscuiti, cele 125g de biscuiti se macina, se amesteca cu untul topit si se intind uniform pe fundul unei tavi de tort cu fund detasabil. Se da la frigider pentru 1 ora.

Pentru mousse-ul de ciocolata:

mixeaza impreuna ciocolata topita cu zeama de la portocala, smantana si galbenusurile pana cand amestecul este omogen. Adauga fructele uscate si confiate taiate bucati si amesteca.

Toarna mousse-ul peste baza de biscuiti si lasa tortul la frigider peste noapte.


A doua zi orneaza tortul cu biscuiti si mousse de ciocolata cu biscuiti macinati, care imita nisipul si cu trufe de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia