Tort de branza cu coacaze

1. Se incalzeste cuptorul la 160 grade C 2. Se unge o tava in forma de rozeta cu pereti detasabili cu unt 3. Fundul tavii se acopera la exterior cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 460 g pesmet sau biscuiti zdrobiti
  • 1 lingura + 460 g zahar
  • 2 linguri unt nesarat la temperatura camerei
  • 250 g crema de branza la temperatura camerei
  • 5 oua
  • 700 g coacaze
  • zahar pudra pt decorat

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160 grade C

2. Se unge o tava in forma de rozeta cu pereti detasabili cu unt

3. Fundul tavii se acopera la exterior cu foaie de aluminiu cu partea lucioasa in afara pt a se face coacerea uniform si a preveni arderea

4. Se amesteca pesmetul (biscuitii zdrobiti) + 1 lingura zahar + untul, pana se omogenizeaza si se tapeteaza fundul tavii si 1 cm inaltime peretii, dupa care se introduce in frigider pana preparam umplutura

5. Se amesteca branza + zaharul (460 g) + ouale pe rand si se mixeaza pana se obtine o compozitie de consistenta si asemanarea unei creme

6. Se pune umplutura de branza in tava peste compozitia de pesmet, peste care se presara 250 g coacaze si se da la cuptor pt aprox. 1h si 20 min.

7. Cand este coapta, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca aprox 1h la temperatura camerei

8. Se baga in frigider si cand este destul de rece, se detaseaza fundul tavii, se transfera tortul pe un platou, se pun restul de coacaze si se pudreaza cu zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci