BLATUL Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceas
BLATUL
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceasta spuma se adauga la galbenusuri si se amesteca bine.
Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu amidonul, cacaua si praful de copt si se omogenizeaza.
Se adauga si restul de albus, in doua reprize, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.
Se adauga vanilia si se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox. 40 min. (se incearca cu scobitoarea).
Se lasa sa se racoreasca putin dupa care se scoate din forma si se lasa pe un gratar pana se raceste complet.
CREMA
Branza crema si branza dulce se amesteca bine. Ciocolata se topeste la BM impreuna cu laptele si se toarna apoi peste branzeturile amestecate. Se omogenizeaza. Se adauga si zmeura "faramitata" putin si se amesteca. INSIROPARE BLAT Blatul se taie in trei. Fiindca n-am vrut sa iasa un tort patratos, am taiat o forma octogonala din hartie si-am taiat apoi foile de tort dupa ea.
Se insiropeaza prima foaie, se intinde 1/2 din crema, se aseaza cea de a doua foaie, se insiropeaza, se acopera cu ultima foaie, se preseaza usor, apoi se insiropeaza si aceasta. Se da putin la frigider.
Peste ciocolata tocata se toarna smantana fierbinte si se amesteca pana se topeste ciocolata.
Se mixeaza putin - pana devine lucioasa - apoi se imbraca tortul.
Se decoreaza dupa preferinta si se da la frigider.Reteta Tort de branza si ciocolata a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort de branza,
Tort cu capsuni simplu si bun,
Tort de portocale Pansy
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitam-am inspirat de la Corina pentru blatul cu mac si lamaie. >:d< Restul a fost inspiratie de moment.....
Guguluf cu mac si lamaieIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii