Tort de branza si ciocolata

BLATUL Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort de branza si ciocolata

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 gabenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 8 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite otet
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta vanilie
  • CREMA:
  • 250 g branza dulce sau ricotta - scursa bine de zeama (la temperatura camerei)
  • 250g branza-crema (la temperatura camerei)
  • 15g zmeura congelata-uscata (freeze-dry)
  • 140g ciocolata de zmeura
  • 60ml lapte
  • INSIROPARE BLAT:
  • 150~200 ml sirop de zmeura
  • glazura
  • 360g ciocolata amaruie (sau cu lapte - dupa preferinta)
  • 200ml smantana pt. frisca

Mod de preparare

BLATUL

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceasta spuma se adauga la galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu amidonul, cacaua si praful de copt si se omogenizeaza.

Se adauga si restul de albus, in doua reprize, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.

Se adauga vanilia si se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox. 40 min. (se incearca cu scobitoarea).

Se lasa sa se racoreasca putin dupa care se scoate din forma si se lasa pe un gratar pana se raceste complet.

CREMA

Branza crema si branza dulce se amesteca bine. Ciocolata se topeste la BM impreuna cu laptele si se toarna apoi peste branzeturile amestecate. Se omogenizeaza. Se adauga si zmeura "faramitata" putin si se amesteca. INSIROPARE BLAT Blatul se taie in trei. Fiindca n-am vrut sa iasa un tort patratos, am taiat o forma octogonala din hartie si-am taiat apoi foile de tort dupa ea.

Se insiropeaza prima foaie, se intinde 1/2 din crema, se aseaza cea de a doua foaie, se insiropeaza, se acopera cu ultima foaie, se preseaza usor, apoi se insiropeaza si aceasta. Se da putin la frigider.

Peste ciocolata tocata se toarna smantana fierbinte si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Se mixeaza putin - pana devine lucioasa - apoi se imbraca tortul.


Se decoreaza dupa preferinta si se da la frigider.Reteta Tort de branza si ciocolata a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort de branza,

Tort cu capsuni simplu si bun,

Tort de portocale Pansy

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
3
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Chiftele de cartofi cu dovlecel
4
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura cu visine
5
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine