Blatul-budinca: Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare. Separat se bat intr-un vas, cu
Blatul-budinca:
Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare.
Separat se bat intr-un vas, cu furculita, 2 albusuri, care
se amesteca cu laptele si faina, nu insa pe foc, ca sa nu fiarba albusurile. Se mai adauga inca 3 albusuri batute spuma tare.
Se unge forma cu unt, se pudreaza cu zahar, se toarna
compozitia fara sa se umple forma pana sus.
Se pune la fiert in bain marie, timp de 12-15 minute.
Crema:
Se fierb caisele, se desfac in doua, se scot samburii si se arunca, iar jumatatile se pun in siropul vanilat preparat.
Apa in care fierb caisele sa nu clocoteasca, ci numai sa faca ochiuri. Dupa ce sunt fierte, se mai lasa in putin sirop la caldura. Restul de sirop se varsa intr-un vas si se reduce la jumatate prin fierbere.
Se leaga cu 4-5 linguri de marmelada de caise si se parfumeaza cu rom.
Blatul-budinca se pune pe o farfurie rotunda si se asaza caisele in forma de coroana imprejurul lui, scurse de sirop, iar la mijloc se pune o caisa frumoasa sau o
rondela de portocala zaharisita sau jumatate de migdala. Se garniseste cu coaja de portocala, apoi se stropesc caisele cu siropul lor.
Tortul trebuie lasat fara sos, sa ramana alb.
Se serveste cald.
Alte torturi recomandate:
Tort diplomat
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort de ciocolata
Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaNu a fost un tort prea insiropat, cum se mai intampla de obicei sa fac, iar dulcele de la ciocolata s-a combinat perfect cu...
Tort cu ciocolata si zmeuraGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseVarza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit
Varza dulce calita (de post)Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaBriosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Comentarii