Se cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se framanta un aluat tare care s
Se cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se framanta un aluat tare care se lasa la rece o jumatate de ora. Se unge aluatul cu jumatate din untul ramas, se framanta din nou un sfert de ora, apoi se pune la rece pentru alta jumatate de ora. Operatia se mai repeta o data, dupa care aluatul se imparte in patru parti egale si se fac din el, foi care se coc pe fundul unei tavi. Tava se presara cu faina. Foile se scot, se lasa sa alunece pe un platou, ca sa nu se rupa, se ung cu marmelada de caise in amestec cu nuci tocate si se suprapun. Se aseaza jumatati de fructe proaspete peste ultima foaie si se lasa pana a doua zi la rece. Fructele se stropesc cu coniac si se pudreaza cu zahar pudra.
Se taie patrate si se serveste tortul acoperit cu frisca sau simplu.
Alte retete de torturi:
Tort diplomat
Tort de piersici
Tort de zmeura
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii