Se cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se framanta un aluat tare care s
Se cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se framanta un aluat tare care se lasa la rece o jumatate de ora. Se unge aluatul cu jumatate din untul ramas, se framanta din nou un sfert de ora, apoi se pune la rece pentru alta jumatate de ora. Operatia se mai repeta o data, dupa care aluatul se imparte in patru parti egale si se fac din el, foi care se coc pe fundul unei tavi. Tava se presara cu faina. Foile se scot, se lasa sa alunece pe un platou, ca sa nu se rupa, se ung cu marmelada de caise in amestec cu nuci tocate si se suprapun. Se aseaza jumatati de fructe proaspete peste ultima foaie si se lasa pana a doua zi la rece. Fructele se stropesc cu coniac si se pudreaza cu zahar pudra.
Se taie patrate si se serveste tortul acoperit cu frisca sau simplu.
Alte retete de torturi:
Tort diplomat
Tort de piersici
Tort de zmeura
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii