Tort de caise

Se cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se framanta un aluat tare care s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr unt
  • 250 gr faina
  • 1 ceasca lapte
  • 500 gr gem de caise
  • 250 gr caise proaspete
  • 10 nuci tocate
  • 2 linguri de coniac
  • sare

Mod de preparare

Se cerne faina, se pune sare, se adauga jumatate din cantitatea de unt topit pe foc mic, se adauga laptele caldut si se framanta un aluat tare care se lasa la rece o jumatate de ora. Se unge aluatul cu jumatate din untul ramas, se framanta din nou un sfert de ora, apoi se pune la rece pentru alta jumatate de ora. Operatia se mai repeta o data, dupa care aluatul se imparte in patru parti egale si se fac din el, foi care se coc pe fundul unei tavi. Tava se presara cu faina. Foile se scot, se lasa sa alunece pe un platou, ca sa nu se rupa, se ung cu marmelada de caise in amestec cu nuci tocate si se suprapun. Se aseaza jumatati de fructe proaspete peste ultima foaie si se lasa pana a doua zi la rece. Fructele se stropesc cu coniac si se pudreaza cu zahar pudra.

Se taie patrate si se serveste tortul acoperit cu frisca sau simplu.

Alte retete de torturi:

Tort diplomat

Tort de piersici

Tort de zmeura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci