Tort de caise rusesc

Blatul: Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina. Se coace in forma de tort

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 160 gr zahar
  • putina sare
  • coaja de lamaie
  • 240 gr faina
  • Crema:
  • siropul (125 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1/2 baton vanilie)
  • 8 foi gelatina
  • 500 gr caise
  • 1 lingura de zahar
  • putin rom
  • 125 gr frisca
  • 250 gr caise coapte

Mod de preparare

Blatul:

Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina.

Se coace in forma de tort.

Crema:

Caisele coapte bine (250 g) se taie subtiri si se pun la macerat cu zaharul si romul. Celelalte caise coapte potrivit (250 g) se dau prin sita sa se obtina un piure.

Se prepara siropul din zahar, apa si vanilie, se da in 1-2 clocote si i se adauga gelatina spalata in apa rece si topita in bain marie.

Se adauga piureul de caise si se bate compozitia pana

devine o alifie. Se adauga si caisele macerate si frisca batuta si indulcita.

Se toarna totul intr-o forma de savarina si se da la congelator.

Se rastoarna crema pe blatul de tort.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Rulada cu capsuni

Coltunasi cu visine

Prajitura cu biscuiti lamaie si nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Salata de boeuf de post
2
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
3
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
5
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Parteneri
Desert fursecuri cu ciocolata si portocala
Bucataras.RO

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala

Fie ca le pregatiti de Valentine's Day, de Dragobete sau in alta zi, aceste fursecuri sunt la fel fe grozave. Cu ciocolata,...

Desert fursecuri cu ciocolata si portocala
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj