Blatul: Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina. Se coace in forma de tort
Blatul:
Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina.
Se coace in forma de tort.
Crema:
Caisele coapte bine (250 g) se taie subtiri si se pun la macerat cu zaharul si romul. Celelalte caise coapte potrivit (250 g) se dau prin sita sa se obtina un piure.
Se prepara siropul din zahar, apa si vanilie, se da in 1-2 clocote si i se adauga gelatina spalata in apa rece si topita in bain marie.
Se adauga piureul de caise si se bate compozitia pana
devine o alifie. Se adauga si caisele macerate si frisca batuta si indulcita.
Se toarna totul intr-o forma de savarina si se da la congelator.
Se rastoarna crema pe blatul de tort.
Pofta buna!
Alte prajituri recomandate:
Rulada cu capsuni
Coltunasi cu visine
Prajitura cu biscuiti lamaie si nuca
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasica
Comentarii