Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se p
Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se pune in forma tapetata cu hartie pergament (diam. 20cm) si se da la cuptor.
Se scoate blatul si, dupa ce s-a racit, se taie pe 3 niveluri.
Se paseaza capsunile. Se pun intr-o cana de masurat si se adauga lapte pana la 400ml. Se pune totul pe foc, impreuna cu zahar.
Se amesteca galbenusurile cu amidon si putin lapte(din aceeasi cantitate). Cand laptele da in clocot se ia de pe foc si se adauga amestecul cu amidon. Se amesteca bine si se lasa la racit(ideal in apa rece , amestecand din cand in cand , astfel nu se face coaja deasupra).
Se bate untul si se adauga, putin cate putin ,in budinca de capsuni. Se bate bine cu mixerul, de fiecare data. Se lasa putin la rece. Se imparte crema in 3 parti, o parte o patram pentru ornarea tortul.
Se imbraca forma de tort in folie de plastic si se monteaza tortul. Se da la rece 3 ore. Se asaza pe un platou , se imbraca si se orneaza cu restul de crema.
Se decoreaza cu capsuni.
Alte torturi recomandate
Tiramisu
Diplomat
Tort cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii