Tortul de capsuni cu mascarpone este absolut delicios. Cu crema fina si aroma intensa de capsuni este un tort delicios si aspectuos, perfect pentru orice moment de sarbatoare.
Aluat 1:
toate ingredientele se framanta putin. Se face o bila si se pune la frigider 30 minute. Se intinde in tava prin presare cu mana. Se da la copt la 170-180 gradeC pana devine auriu-foarte putin maroniu. Se lasa la racit.
Aluat2:
se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, iar galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, coaja rasa, apoi se amesteca. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga putin cate putin la amestecul de oua. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 165 gradeC. Se da la cuptor pana devine auriu.25-30 minute.
Crema:
cateva capsune se fac piure impreuna cu zaharul Se amesteca usor pana se topeste zaharul. Se pastreaza putin piure de capsuni iar restul de capsune se taie cubulete(se lasa cateva si pentru decorat) Se topeste ciocolata alba,se amesteca cu mascarpone. Apoi se pune amestecul de mascarpone cu ciocolata alba in piureul de capsuni si se amesteca.
Se incepe montatul:
Primul blat(aluat 1) se unge cu ceva(1-2 linguri) marmelada de capsune incalzita. Blatul pandispan se taie in doua felii. Partea de jos a blatului se asaza peste blatul uns cu marmelada peste care punem 1/3 din crema de mascarpone, dupa care, imprastiem frumos bucatelele de capsune. Se acopera cu 1/3 din crema (cealalta treime,e pentru deasupra) Se netezeste putin crema. Apoi se acopera cu jumatatea cealalta de blat. Se apasa usor de tot cu palmele peste blat. Se acopera cu restul de crema tortul-deasupra si putin pe margini cat sa fie uns. Iar peste crema se pune cu o lingura piureul de capsuni.
Glazura:
feliute de migdale pentru marginea tortului:nse rumenesc felioarele de migdale foarte putin intr-o tigae teflonata, apoi se decoreaza marginea tortului cu ele. Se topeste ciocolata intr-un castronel pe baie de aburi se aduga smantana si se amesteca bine, apoi apa carbogazoasa. Glazura nu se va intari(asta e intentia). Se pune peste piureul de capsuni. Se decoreaza cu capsuni.
Reteta Tort de capsuni cu mascarpone a fost propusa de MAYA
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataO reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii