Se despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare. Faina se cerne intr-un b
Se despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare. Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu migdalele. Se amesteca galbenusurile, zeama de portocale si coaja de la portocale razuita iar apoi se adauga incet la spuma. Se adauga incet la aceasta compozitie si faina. Se tapeteaaza o tava cu forma de tort rotunda cu hartie de copt si se toarna aluatul in ea. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la o temperatura de 180 de grade Celsius pana se rumeste timp de 25 de minute. Apoi se scoate blatul de biscuiti si se lasa sa se raceasca. Se spala, se curata capsunile si se taie in lung. Portocalele se curata se desfac si se indeparteaza pielita alba. Se bate frisca, se adauga zaharul praf, intaritorul de frisca si interiorul vaniliei. Blatul se taie in doua pe orizontala si peste partea de jos se pun ¾ din bucatile de portocale dupa care se stropeste cu cu 2 linguri de lichior de portocale si se acopera cu un strat de frisca (cam jumatate din cantitatea de frisca).
Se pune deasupra cel de-al doilea blat si se stropeste cu restul lichiorului. In exterior, tortul se acopera cu frisca ramasa (si in lateral) si deasupra se pun bucatile de capsuni si restul bucatilor de portocale. In lateral se acopera cu fisticul maruntit.
Alte retete recomandate
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraParca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))
Desert prajitura cu ciocolata si friscaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii