Se despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare. Faina se cerne intr-un b
Se despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare. Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu migdalele. Se amesteca galbenusurile, zeama de portocale si coaja de la portocale razuita iar apoi se adauga incet la spuma. Se adauga incet la aceasta compozitie si faina. Se tapeteaaza o tava cu forma de tort rotunda cu hartie de copt si se toarna aluatul in ea. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la o temperatura de 180 de grade Celsius pana se rumeste timp de 25 de minute. Apoi se scoate blatul de biscuiti si se lasa sa se raceasca. Se spala, se curata capsunile si se taie in lung. Portocalele se curata se desfac si se indeparteaza pielita alba. Se bate frisca, se adauga zaharul praf, intaritorul de frisca si interiorul vaniliei. Blatul se taie in doua pe orizontala si peste partea de jos se pun ¾ din bucatile de portocale dupa care se stropeste cu cu 2 linguri de lichior de portocale si se acopera cu un strat de frisca (cam jumatate din cantitatea de frisca).
Se pune deasupra cel de-al doilea blat si se stropeste cu restul lichiorului. In exterior, tortul se acopera cu frisca ramasa (si in lateral) si deasupra se pun bucatile de capsuni si restul bucatilor de portocale. In lateral se acopera cu fisticul maruntit.
Alte retete recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii