1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C. 2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si m
1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si migdalele macinate.
3. Se asaza compozitia intr-o forma de tort unsa (Ø 26 cm) si se coace la cuptor la cca 30 minute.
4. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
5. Se prepara o budinca din praf, 60 g zahar si lapte, conform indicatiilor de pe ambalaj.
6. Se curata, se taie cuburi si se inglobeaza 300 g capsuni.
7. Blatul se taie pe doua niveluri si in jurul blatului inferior se asaza un inel pentru torturi.
8. Se asaza budinca pe blat si se acopera cu al doilea blat.
9. Se da la frigider 2 ore.
10. Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, pana incep sa miroasa.
11. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca.
12. Restul de capsuni se taie jumatati.
13. Se bate frisca si se unge tortul cu 2/3 din cantitatea de frisca.
14. Restul de frisca se spriteaza in cercuri pe suprafata tortului.
15. Tortul se decoreaza cu jumatati de capsuni si fulgi de migdale.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii