Tort de capsuni si migdale

1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C. 2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si m

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 40 g faina de hrisca
  • 40 g faina de grau
  • 40 g migdale macinate
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 600 g capsuni
  • 50 g fulgide migdale
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C.

2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si migdalele macinate.

3. Se asaza compozitia intr-o forma de tort unsa (Ø 26 cm) si se coace la cuptor la cca 30 minute.

4. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

5. Se prepara o budinca din praf, 60 g zahar si lapte, conform indicatiilor de pe ambalaj.

6. Se curata, se taie cuburi si se inglobeaza 300 g capsuni.

7. Blatul se taie pe doua niveluri si in jurul blatului inferior se asaza un inel pentru torturi.

8. Se asaza budinca pe blat si se acopera cu al doilea blat.

9. Se da la frigider 2 ore.

10. Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, pana incep sa miroasa.

11. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca.

12. Restul de capsuni se taie jumatati.

13. Se bate frisca si se unge tortul cu 2/3 din cantitatea de frisca.

14. Restul de frisca se spriteaza in cercuri pe suprafata tortului.

15. Tortul se decoreaza cu jumatati de capsuni si fulgi de migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide