Tort de capsuni si migdale

1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C. 2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si m

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 40 g faina de hrisca
  • 40 g faina de grau
  • 40 g migdale macinate
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 600 g capsuni
  • 50 g fulgide migdale
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C.

2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si migdalele macinate.

3. Se asaza compozitia intr-o forma de tort unsa (Ø 26 cm) si se coace la cuptor la cca 30 minute.

4. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

5. Se prepara o budinca din praf, 60 g zahar si lapte, conform indicatiilor de pe ambalaj.

6. Se curata, se taie cuburi si se inglobeaza 300 g capsuni.

7. Blatul se taie pe doua niveluri si in jurul blatului inferior se asaza un inel pentru torturi.

8. Se asaza budinca pe blat si se acopera cu al doilea blat.

9. Se da la frigider 2 ore.

10. Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, pana incep sa miroasa.

11. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca.

12. Restul de capsuni se taie jumatati.

13. Se bate frisca si se unge tortul cu 2/3 din cantitatea de frisca.

14. Restul de frisca se spriteaza in cercuri pe suprafata tortului.

15. Tortul se decoreaza cu jumatati de capsuni si fulgi de migdale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Pariziene cu gem de gutui
2
Aluaturi

Pariziene cu gem de gutui

Sunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!

Pariziene cu gem de gutui
Supa de spanac de post
3
Supe de legume

Supa de spanac de post

Pentru cine tine post este o supa bogata in vitamine.

Supa de spanac de post
Chec aperitiv
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Cheesecake cu zmeura
5
Prajituri

Cheesecake cu zmeura

Rafinat, fin, fara coacere, usor si de sezon. Retete dietetice

Cheesecake cu zmeura
Parteneri
Tort cu mac si portocale
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia