1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C. 2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si m
1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si migdalele macinate.
3. Se asaza compozitia intr-o forma de tort unsa (Ø 26 cm) si se coace la cuptor la cca 30 minute.
4. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
5. Se prepara o budinca din praf, 60 g zahar si lapte, conform indicatiilor de pe ambalaj.
6. Se curata, se taie cuburi si se inglobeaza 300 g capsuni.
7. Blatul se taie pe doua niveluri si in jurul blatului inferior se asaza un inel pentru torturi.
8. Se asaza budinca pe blat si se acopera cu al doilea blat.
9. Se da la frigider 2 ore.
10. Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, pana incep sa miroasa.
11. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca.
12. Restul de capsuni se taie jumatati.
13. Se bate frisca si se unge tortul cu 2/3 din cantitatea de frisca.
14. Restul de frisca se spriteaza in cercuri pe suprafata tortului.
15. Tortul se decoreaza cu jumatati de capsuni si fulgi de migdale.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataO reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii