Albusurile de oua cu 250 g zahar se bat spuma. Se adauga 250 g castane fierte si zdobite si 2 linguri de faina. Se toarna intr-o tava unsa cu unt si t
Albusurile de oua cu 250 g zahar se bat spuma. Se adauga 250 g castane fierte si zdobite si 2 linguri de faina. Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua si se umple cu crema.
Crema: se fierbe un sirop din 250 g zahar, 100 ml apa si un zahar vanilat. Se ia de pe foc, se adauga 250 g castane fierte si zdrobite, 60 g unt si se amesteca pana cand acesta din urma se topeste. Se baga la frigider pana se intareste. Blatul se unge cu aceasta crema. Se glazureaza cu ciocolata.
Glazura: se freaca 20 g unt cu 50 g cacao, se fierbe un sirop dens din 100 g zahar si 50 ml apa, dupa care se toarna peste untul cu cacao si se amesteca bine.
Alte retete tort recomandate
Tort diplomat
Tiramisu
ort cu mere intregi
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeEram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut...
Briose aperitivOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii