Albusurile de oua cu 250 g zahar se bat spuma. Se adauga 250 g castane fierte si zdobite si 2 linguri de faina. Se toarna intr-o tava unsa cu unt si t
Albusurile de oua cu 250 g zahar se bat spuma. Se adauga 250 g castane fierte si zdobite si 2 linguri de faina. Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua si se umple cu crema.
Crema: se fierbe un sirop din 250 g zahar, 100 ml apa si un zahar vanilat. Se ia de pe foc, se adauga 250 g castane fierte si zdrobite, 60 g unt si se amesteca pana cand acesta din urma se topeste. Se baga la frigider pana se intareste. Blatul se unge cu aceasta crema. Se glazureaza cu ciocolata.
Glazura: se freaca 20 g unt cu 50 g cacao, se fierbe un sirop dens din 100 g zahar si 50 ml apa, dupa care se toarna peste untul cu cacao si se amesteca bine.
Alte retete tort recomandate
Tort diplomat
Tiramisu
ort cu mere intregi
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii