Tort de castane cu cafea

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in form

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 oua
  • vanilie
  • 1 pahar zahar
  • 500 g castane
  • Crema:
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • 1 ceasca lapte
  • 1 cescuta cafea
  • 1 cescuta rom
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

Blatul. Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile spuma.

Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece

se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru.

Tot ceea ce s-a scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se

umple tortul.

Crema. Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga ciocolata rasa topita in lapte, cafeaua si romul.

In loc de cafea se poate folosi franc sau cicoare care este mai aromata. Compozitia se amesteca cu miezul din blat, dupa care se umple cu ea golul din blat.

Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de crema.

Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca.
Pofta buna!

Alte retete prajituri:

Pandispan cu visine caramelizate

Bilute cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc