cacaoIntai se scoate untul de la frigider, castanele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu romul de cofetarie. Ouale, mierea si sarea se bat spum
cacaoIntai se scoate untul de la frigider, castanele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu romul de cofetarie. Ouale, mierea si sarea se bat spuma, se adauga laptele fiert. Crema cu lapte se pune pe flacara economica, se adauga pastaia de vanilie si se fierbe trei sferturi de ora amestecamand continuu. In timp ce se leaga crema, se face o pauza de amestecat, pentru ca alt fel se fac cocoloase. Se ia de pe foc, o treime din cantitate se amesteca cu castanele. La crema ramasa se adauga pudra de cacao si se continua fieberea pana se leaga din nou. Cand crema nu se prelinge pe lingura de lemn, vasul se asaza in apa rece si se amesteca in continuare pana se raceste . Daca crema ar fi prea tare sau elastica, se pune din nou pe foc si se adauga putin lapte (sau se adauga putin unt inainte de a o raci). Se scoate vanilia si se adauga untul amestecand mereu. Daca crema se inmoaie prea tare, se pune pentru cateva minute la congelator. Castanele se freaca cu untul.
Inainte de a folosi cele doua creme, se amesteca bine. Se desfac foile de tort (5 buc. fabricate industrial), se umezesc pe rand cu 4 l.c. de lapte si se procedeaza la umplerea lor. Prima foaie se unge cu crema de cacao, a doua foaie se unge cu crema de castane si alterneaza avand grija la impartirea proportionala a cremei pentru fiecare foaie. Cu crema de cacao ramasa se orneaza tortul deasupra si lateral. Se presara cu nuca de cocos razuita. Se pastreaza in frigider. Inainte de a-l consuma, se tine la frigider 1 – 2 zile ca gusturile sa se intrepatrunda.
Alte dulciuri retete recoandate
Prajitura cu visine
Dulceata visine
Tarta cu visine
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii