Tort de castane cu glazura de lamaie

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma. Se adauga castanele fierte si t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 galbenusuri
  • 300 g zahar pisat cu vanilie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 300 g castane fierte
  • 8 albusuri
  • 1 lingura pesmet pisat
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • Garnitura:
  • castane glasate
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma.

Se adauga castanele fierte si taiate marunt si se

amesteca din nou bine. Apoi se adauga spuma albusurilor si pesmetul pisat si se amesteca usor. Se unge forma si se coace incet 3/4 ora.

Dupa ce blatul s-a racit se scoate cercul si i se aplica glazura de lamaie.

Se decoreaza cu castane intregi fierte si inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se aranjeaza fructe zaharisite in diferite figuri sau flori.

Glazura. Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Budinca de orez cu mere

Prajitura Negresa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc