Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma. Se adauga castanele fierte si t
Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma.
Se adauga castanele fierte si taiate marunt si se
amesteca din nou bine. Apoi se adauga spuma albusurilor si pesmetul pisat si se amesteca usor. Se unge forma si se coace incet 3/4 ora.
Dupa ce blatul s-a racit se scoate cercul si i se aplica glazura de lamaie.
Se decoreaza cu castane intregi fierte si inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se aranjeaza fructe zaharisite in diferite figuri sau flori.
Glazura. Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Budinca de orez cu mere
Prajitura Negresa
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii