Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma. Se adauga castanele fierte si t
Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma.
Se adauga castanele fierte si taiate marunt si se
amesteca din nou bine. Apoi se adauga spuma albusurilor si pesmetul pisat si se amesteca usor. Se unge forma si se coace incet 3/4 ora.
Dupa ce blatul s-a racit se scoate cercul si i se aplica glazura de lamaie.
Se decoreaza cu castane intregi fierte si inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se aranjeaza fructe zaharisite in diferite figuri sau flori.
Glazura. Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Budinca de orez cu mere
Prajitura Negresa

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii