Tort de castane cu zahar caramelizat

Se bat albusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga castanele date prin masina (dupa ce au fost fierte si curatate) si albusurile spuma. Compozitia se

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 125 g zahar
  • 400 g castane
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 300 g frisca
  • Glazura:
  • zahar pudra
  • Garnitura:
  • zahar caramelizat

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga castanele date prin masina (dupa ce au fost fierte si curatate) si albusurile spuma.

Compozitia se coace la foc domol. Se taie

blatul in doua si se umple cu frisca, zahar si vanilie.

Se pudreaza cu zahar si se fac diferite aranjamente cu bucati de zahar caramelizat asezate din loc in loc.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Rulada cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci