Tort de castane polonez

Blatul. Se freaca bine untul, se amesteca cu galbenusurile, cafeaua pudra, zaharul pudra, castanele si albusurile batute. Se pune compozitia in forma

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 180 g unt
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 160 g castane fierte date prin sita (crude 280 g)
  • 10 g cafea sau cacao
  • Crema:
  • 320 g castane
  • 180 g zahar
  • 1 lingura rom
  • 20 g unt
  • 300 g frisca
  • 200 g ciocolata rasa
  • 125 g zahar pudra
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa (fondant alb)
  • Garnitura:
  • martipan maron
  • verde

Mod de preparare

Blatul. Se freaca bine untul, se amesteca cu galbenusurile, cafeaua pudra, zaharul pudra, castanele si albusurile batute. Se pune compozitia in forma si se coace. Rece se taie se umple cu crema.

Crema. Castanele fierte, curatate si trecute prin sita se amesteca cu zaharul, untul si romul.

Separat frisca se bate cu zaharul pudra si ciocolata rasa muiata. Se omogenizeaza usor si se include in piureul de castane.

Tortul se glaseaza cu fondant alb, amestecand bine zaharul cu apa pana se obtine compozitia de glazura. Se orneaza cu imitatie de castane inclusiv cu frunzele lor facute din martipan maron si verde.
Pofta buna!

Alte torturi recomandate:

Tort de visine padurea neagra

Tort de capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori