Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de
Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de pe foc, se mai bate cateva minute, se adauga faina in ploaie cu o lingura de lemn, amestecand continuu.
Se adauga untul topit, dar sa nu fie cald si sa fie scurs de zer.
Se imparte aluatul in trei parti si se coc separat pe hartie unsa cu unt asezate pe trei cercuri de aceeasi dimensiune, sau se coc pe rand cate 12-15 min.
Se umplu cu crema de castane, doua straturi.
Crema. Se curata castanele, se fierb, se trec prin sita. Piureul cald se amesteca cu untul, ciocolata, fondantul si romul.
Se acopera tortul cu marmelada de caise stropita cu rom, cu migdale jumatati, fructe zaharisite, serbet alb (zahar frecat bine cu apa).
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Prajitura cu mere si bezea
Tort de mere coapte
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macFructul toamnei preparat pentru deserturi delicioase!
Serbet din smochineBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii