Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de
Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de pe foc, se mai bate cateva minute, se adauga faina in ploaie cu o lingura de lemn, amestecand continuu.
Se adauga untul topit, dar sa nu fie cald si sa fie scurs de zer.
Se imparte aluatul in trei parti si se coc separat pe hartie unsa cu unt asezate pe trei cercuri de aceeasi dimensiune, sau se coc pe rand cate 12-15 min.
Se umplu cu crema de castane, doua straturi.
Crema. Se curata castanele, se fierb, se trec prin sita. Piureul cald se amesteca cu untul, ciocolata, fondantul si romul.
Se acopera tortul cu marmelada de caise stropita cu rom, cu migdale jumatati, fructe zaharisite, serbet alb (zahar frecat bine cu apa).
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Prajitura cu mere si bezea
Tort de mere coapte
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii