Tort de castane regal

Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 125 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 5 oua
  • 125 g faina
  • 80 g unt
  • Crema:
  • 750 g castane
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata pudra
  • 160 g fondant
  • 1 lingura rom
  • Glazura:
  • marmelada de caise
  • 1 lingura rom
  • 50 g migdale
  • fructe zaharisite
  • serbet alb de zahar (200 g zahar
  • 1 pahar apa)

Mod de preparare

Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de pe foc, se mai bate cateva minute, se adauga faina in ploaie cu o lingura de lemn, amestecand continuu.

Se adauga untul topit, dar sa nu fie cald si sa fie scurs de zer.

Se imparte aluatul in trei parti si se coc separat pe hartie unsa cu unt asezate pe trei cercuri de aceeasi dimensiune, sau se coc pe rand cate 12-15 min.

Se umplu cu crema de castane, doua straturi.

Crema. Se curata castanele, se fierb, se trec prin sita. Piureul cald se amesteca cu untul, ciocolata, fondantul si romul.

Se acopera tortul cu marmelada de caise stropita cu rom, cu migdale jumatati, fructe zaharisite, serbet alb (zahar frecat bine cu apa).
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Prajitura cu mere si bezea

Tort de mere coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori