Blatul Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana la topirea totala a aces
Blatul
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana la topirea totala a acestuia. Se adauga galbenusurile amestecandu-se usor de jos in sus. Apoi faina. De preferabil folosirea unui tel para. Nu folositi mixerul decat in prima faza (albusurile cu zaharul). Se pune aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit aprox. 20 min.
Crema
Ciocolata se rupe bucati, se amesteca cu frisca lichida si se pun pe foc pana la topirea completa a ciocolatei. Se amesteca continuu. Se da la rece 3 ore. Dupa acest timp se transfera crema intr-un bol si se bate cu mixerul 5-10 min.
Blatul se taie transversal in trei. Se insiropeaza cu un sirop de zahar cu coniac. Se umple cu crema, nuci si visine. De preferabil nucile sa fie prajite.
Siropul
Zaharul si 400 g apa se fierb cateva clocote. Dupa racire se pune esenta de vanilie si coniac (sau rom).
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii