Blatul Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana la topirea totala a aces
Blatul
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana la topirea totala a acestuia. Se adauga galbenusurile amestecandu-se usor de jos in sus. Apoi faina. De preferabil folosirea unui tel para. Nu folositi mixerul decat in prima faza (albusurile cu zaharul). Se pune aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit aprox. 20 min.
Crema
Ciocolata se rupe bucati, se amesteca cu frisca lichida si se pun pe foc pana la topirea completa a ciocolatei. Se amesteca continuu. Se da la rece 3 ore. Dupa acest timp se transfera crema intr-un bol si se bate cu mixerul 5-10 min.
Blatul se taie transversal in trei. Se insiropeaza cu un sirop de zahar cu coniac. Se umple cu crema, nuci si visine. De preferabil nucile sa fie prajite.
Siropul
Zaharul si 400 g apa se fierb cateva clocote. Dupa racire se pune esenta de vanilie si coniac (sau rom).
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorO alta reteta de cornulete, cu un aluat tare bun si fraged. Se lucreaza foarte usor cu acest aluat si vi-l recomand cu mare...
Cornulete fragedePlacinta rulata cu mere este o reteta de prajitura foarte delicioasa. Pentru aceasta reatata aveti nevoie de 1 kg mere, 3-4...
Placinta rulata cu mereSe ung folie de napolitana cu branza topita.E mai bine sa ungem partea cu patratele mici, altfel va fi nevoie de mai mult de...
Aperitiv cu foi de napolitane si carne tocataMama facea des aceasta prajitura, insa cu mere intregi, scobite, in interiorul lor punand dulceata de visine. Mie mi-a fost...
Tarta rasturnata cu mere
Comentarii