Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca cu untul, frecand continuu si cu ciocolata rasa. Se adauga albusurile
Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca cu untul, frecand continuu si cu ciocolata rasa. Se adauga albusurile spuma, pesmetul, zeama si coaja de lamaie rasa, romul.
Compozitia se coace la foc potrivit, in forma unsa si tapetata cu hartie alba.
Dupa ce s-a racit se rastoarna cu partea neteda deasupra. Se taie, se umple cu crema, se acopera cu glazura de ciocolata si se garniseste cu flori de frisca.
Pentru crema, se amesteca ouale si zaharul pe foc pana se incinge bine compozitia. Se lasa sa se racoreasca. Se adauga untul bine frecat, iar la urma ciocolata bine topita la foc mic si zaharul vanilat.
Pentru glazura, punem la foc mic ciocolata rupta bucati sa se topeasca cu cateva picaturi de apa si zahar. Se freaca pana devine ca o pasta moale.
Se toarna calda peste tortul rece si se niveleaza cu cutitul.
Alte prajituri gasiti aici:
Tarta cu mere si crema de vanilie
Chec cu visine
Tiramisu cu capsuni
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouDelicioase, in orice sezon :X Multumesc pentru reteta, Corina! :-*
Placinte ardelenestiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii