Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata completat de visinele proaspete este o reteta de tort delicioasa, potrivita pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata
  • CREMA:
  • 500 ml smantana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 50 g unt
  • DECOR:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g frisca

Mod de preparare

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu cacao, incorporam si ciocolata topita si racita, amestecam usor cu o lingura.

Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

CREMA:

-intr-o cratita punem untul, smantana si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecam cu un tel pana se topeste, iar la final adaugam esenta de rom. Cand s-a racit se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa.

Blatul racit il taiem in 2. Asezam prima foaie, insiropam (eu am folosit compot de visine), crema si a 2 foaie insiropata.

Glazura: topim ciocolata impreuna cu frisca la microunde.

Turnam glazura peste tort si dam la frigider dupa care decoram dupa plac

Eu am facut o glazura de ciocolata amaruie si am turnat prima data si am intepat un pic blatul cu cutitul dupa care am turnat glazura de ciocolata cu lapte.

http://shabbychicshop.ro/tavi/761-tava-flururas-creative-.html


Tortul de ciocolata poate fi servita dupa ce s-a intarit glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide