Se incalzesc untul si uleiul pina se topeste untul. se lasa deoparte sa se racoreasca. Se pun intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt,
Se incalzesc untul si uleiul pina se topeste untul. se lasa deoparte sa se racoreasca.
Se pun intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, vanilia. se adauga laptele si amestecul de unt si ulei.
Se mixeaza la viteza mica pina se formeaza un aluat. se adauga ouale pe rind, mixind dupa fiecare, apoi se adauga si smintina amestecind in continuare. trebuie sa obtinem un aluat de consistenta celui de chec.
Se imparte aluatul in doua tavi si se coace la 175 de grade celsius pina iese scobitoarea curata, nu mai mult. Cind mijlocul nu mai este lichid, se simte ferm la atingere, blatul este gata. scoateti-l din cuptor. lasati-le sa se raceasca.
CREMA
Se topesc ciocolatele (fiecare face cum stie mai bine, eu le avusei pe aragaz in timp ce se coceau blaturile, se inmuiara si le mai pusei citeve reprize de citeva secunde pe foc. aveti grija sa nu se arda daca faceti asa).
Se mixeaza untul cu zaharul pina se face ca o spuma frumoasa, se adauga si ciocolata topita, dar racita, se mixeaza in continuare pina avem o crema fina.
Se pune jumatate intre blaturi si jumatate deasupra tortului. daca vreti sa puneti si pe laterale eu zic sa faceti mai multa crema. eu nu pusei pe laterale, nu mi-ar fi ajuns oricum, dar si tavile in care copsei fura cu marginile oblice.
Pofta buna!
Reteta Tort de ciocolata a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort cu visine si ciocolata,
Tort de ciocolata,
Tort Sacher
Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniCand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...
Mancare de urzici cu mamaligaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaAproape ca este de necrezut cum din cateva ingrediente simple putem sa obtinem preparate delicioase. Gata in mai putin de 30...
Supa Crema de Spanac - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori uitam ca supele creme sunt foarte sanatoase si nu trebuie sa lipseasca din meniul copiilor, si nu numai. Este o...
Supa Crema de Sfecla Rosie - de post, pregatita cu blenderul OsterDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Comentarii