Tort de ciocolata austriac

Topim ciocolata pea bur de apa cu 80 g de unt. Adaugam 80 g de zahar pudra, galbenusurile de ou, faina si amestecam foarte bine. La urma adugama, cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g ciocolata menaj
  • 120 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 50 g migdale
  • 50 buc piscoturi
  • o cafea tare

Mod de preparare

Topim ciocolata pea bur de apa cu 80 g de unt. Adaugam 80 g de zahar pudra, galbenusurile de ou, faina si amestecam foarte bine. La urma adugama, cu grija, albusurile de ou battue spuma. Coacem intr-o tavita unsa cu unt si presarata cu faina, la foc moale, aprox. 25 de minute. Facem un sirop din din 40 g de zahar si cafea., apoi adaugam 40 g de unt, cat este inca cald. Daca siropul s-a racit, il batem spuma, apoi ungem tortul cu un strat subtire. Prajim migdalele in cuptor, le taiem marunt, apoi le presaram dasupra tortului.
Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc