Tort de ciocolata cu alune, migdale sau nuci

Pentru blat, galbenusurile se freaca cu untul si cu zaharul pana ce compozitia creste. Se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coace

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 3 batoane ciocolata
  • Ingrediente crema:
  • 6 linguri pline cu zahar
  • 2-3 linguri apa
  • 4 galbenusuri
  • 4 batoane de ciocolata
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • frisca
  • alune prajite
  • migdale
  • nuci caramelizate

Mod de preparare

Pentru blat, galbenusurile se freaca cu untul si cu zaharul pana ce compozitia creste.

Se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma.

Se coace in forma unsa. Racit, blatul se taie orizontal in 2-3 felii care se umplu cu crema de ciocolata.

Pentru crema, se prepara un sirop de zahar cu apa, la care se adauga ciocolata. Se lasa sa se topeasca si se amesteca bine.

Se scot galbenusurile de la rece, se freaca putin cu o

lingura de lemn si frecand, se toarna cu cealalta mana siropul fierbinte. Se amesteca mereu pana se raceste. Se freaca untul spuma, apoi se toarna cate putin crema de ciocolata racita, incorporandu-se in unt. intotdeauna se incorporeaza crema in unt, nu untul in crema.

Se acopera tortul cu frisca si alune, migdale prajite sau nuci caramelizate.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Mini tarte cu fructe

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci