Tort de ciocolata cu alune, migdale sau nuci

Pentru blat, galbenusurile se freaca cu untul si cu zaharul pana ce compozitia creste. Se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coace

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 3 batoane ciocolata
  • Ingrediente crema:
  • 6 linguri pline cu zahar
  • 2-3 linguri apa
  • 4 galbenusuri
  • 4 batoane de ciocolata
  • 200 gr unt
  • Ingrediente glazura:
  • frisca
  • alune prajite
  • migdale
  • nuci caramelizate

Mod de preparare

Pentru blat, galbenusurile se freaca cu untul si cu zaharul pana ce compozitia creste.

Se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma.

Se coace in forma unsa. Racit, blatul se taie orizontal in 2-3 felii care se umplu cu crema de ciocolata.

Pentru crema, se prepara un sirop de zahar cu apa, la care se adauga ciocolata. Se lasa sa se topeasca si se amesteca bine.

Se scot galbenusurile de la rece, se freaca putin cu o

lingura de lemn si frecand, se toarna cu cealalta mana siropul fierbinte. Se amesteca mereu pana se raceste. Se freaca untul spuma, apoi se toarna cate putin crema de ciocolata racita, incorporandu-se in unt. intotdeauna se incorporeaza crema in unt, nu untul in crema.

Se acopera tortul cu frisca si alune, migdale prajite sau nuci caramelizate.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Mini tarte cu fructe

Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia