Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate catev
Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva minute. Se adauga in ploaie faina si cacaoa cernuta, amestecandu-se usor.
Dupa coacere se taie blatul orizontal in 3 felii de grosime egala care se insiropeaza si se umplu pe rand cu cremele
preparate.
Pentru crema de ciocolata si cacao, se face un sodou pe foc, in bain marie, din oua, lapte, faina, zahar, ciocolata si cacao pana se ingroasa. Compozitiei racite i se adauga untul spuma.
Pentru crema de ciocolata si rom, se ingroasa in bain marie ouale cu laptele, zaharul si ciocolata. Compozitiei racite i se adauga untul spuma si romul.
Se glaseaza tortul cu ciocolata rasa, dizolvata in apa sau cu serbet de ciocolata.
Se mai poate imbraca pe deasupra cu o parte din crema de ciocolata si rom, iar pe margini cu cealalta crema ramasa de la umplerea tortului.
Va recomandam si alte torturi
cu ciocolata:
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Tort de ciocolata cu iaurt si visine
Tort cu ciocolata si mascarpone
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeCand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e...
Desert - Strudele de post cu mereOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii