Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate catev
Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva minute. Se adauga in ploaie faina si cacaoa cernuta, amestecandu-se usor.
Dupa coacere se taie blatul orizontal in 3 felii de grosime egala care se insiropeaza si se umplu pe rand cu cremele
preparate.
Pentru crema de ciocolata si cacao, se face un sodou pe foc, in bain marie, din oua, lapte, faina, zahar, ciocolata si cacao pana se ingroasa. Compozitiei racite i se adauga untul spuma.
Pentru crema de ciocolata si rom, se ingroasa in bain marie ouale cu laptele, zaharul si ciocolata. Compozitiei racite i se adauga untul spuma si romul.
Se glaseaza tortul cu ciocolata rasa, dizolvata in apa sau cu serbet de ciocolata.
Se mai poate imbraca pe deasupra cu o parte din crema de ciocolata si rom, iar pe margini cu cealalta crema ramasa de la umplerea tortului.
Va recomandam si alte torturi
cu ciocolata:
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Tort de ciocolata cu iaurt si visine
Tort cu ciocolata si mascarpone
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii