Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate catev
Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva minute. Se adauga in ploaie faina si cacaoa cernuta, amestecandu-se usor.
Dupa coacere se taie blatul orizontal in 3 felii de grosime egala care se insiropeaza si se umplu pe rand cu cremele
preparate.
Pentru crema de ciocolata si cacao, se face un sodou pe foc, in bain marie, din oua, lapte, faina, zahar, ciocolata si cacao pana se ingroasa. Compozitiei racite i se adauga untul spuma.
Pentru crema de ciocolata si rom, se ingroasa in bain marie ouale cu laptele, zaharul si ciocolata. Compozitiei racite i se adauga untul spuma si romul.
Se glaseaza tortul cu ciocolata rasa, dizolvata in apa sau cu serbet de ciocolata.
Se mai poate imbraca pe deasupra cu o parte din crema de ciocolata si rom, iar pe margini cu cealalta crema ramasa de la umplerea tortului.
Va recomandam si alte torturi
cu ciocolata:
Tort de ciocolata cu crema de capsuni
Tort de ciocolata cu iaurt si visine
Tort cu ciocolata si mascarpone

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii